SPREK: Med største motoralternativ, to ganger 400 hk, regner produsenten med å nå en toppfart på 43 knop.
SPREK: Med største motoralternativ, to ganger 400 hk, regner produsenten med å nå en toppfart på 43 knop.

Sporty Sargo 33 Offshore

Finske Sargo, bedre kjent som Minor, har en splitter ny 33-foter klar for produksjon i år. Båten lanseres for pressen i juni og kommer deretter til høstens messer – blant annet Båter i sjøen i september.

Publisert Sist oppdatert

Båtbyggerfamilien Sarin i Karleby i finske Østerbotten endret navn på merkevaren over natten for snart to år siden. Båtmerket som i 47 år het Minor, heter i dag Sargo. Det nye familiemedlemmet i Sargo-familien er en sporty 33-foter som i følge produsenten vil få en lang vannlinje og skarp V-bunn. Den er designet for, og vil bli tilgjengelig med motorer som skal gi en topphastighet på over 40 knop.

Grunnkonseptet deler Sargo 33 med de øvrige modellene, det vil si styrhusbåt med walkaround-løsning. Men den vil skille seg fra flere av sine konkurrenter med en L-sofa på akterdekket.

SOSIAL: Stor salong og romslig bysse i Sargo 33 Offshore.

Det skal være lagt vekt på maksimal plassutnyttelse i produktutviklingen, blant annet ved at lugaren forut har fått en stor V-køye og eget toalettrom. Senterlugaren vil få tre køyer, alternativt kan man også få toalettrom her.

Ekstra innsats er også lagt ned i førerplassen, som vil ha plass til to store kartplottere, og sidedøren ved førerplassen kan kombineres med en port i skroget for enkel adkomst i land og om bord når båten ligger longside en brygge.

FAKTA: SARGO 33 OFFSHORE

Lengde: 11,03 meter

Bredde: 3,45 meter

Dybde: 1,110

Tørrvekt med to motorer: 6.700 kg

Motoralternativer: 400 hk (singel), eller 2x300-2x400 hk.

Toppfart: 28-43 knop

CE-kategori: B

Ytterligere opplysninger: www.fgracing.no