Mercury - nå også med vannjet.
Mercury - nå også med vannjet.

Mercury påhengs med vannjet

Brunswick kan skilte med såvel utenbordsmotorer på 400 hk og en dieseldrevet påhenger under Sjøen for alle. Men den mest kuriøse er likevel en 40-hester Mercury med vannjet!

Publisert Sist oppdatert

Det er første gang motoren vises på en messe i Norge, men Brunswick kan fortelle at de allerede har solgt motoren til bruk på elver og innlandsvann, særlig i Finnmark.

Istedet for konvensjonelt undervannshus og propell, har motoren et lite vannjet-aggregat. Siden vannjet har et større effekttap enn propell, er også motorens effekt angitt lavere enn hva som faktisk befinner seg under motorlokket. 

Egentlig en 60-hester

40-hesteren som står utstilt på messen er egentlig en 60-hester. Motorene er tilgjengelig i flere forskjellige effekter fra 25 til 80 hk.

Selve motoren er en konvensjonell EFI firetakter, firesylindret rekkemotor med et sylindervolum på 995 ccm som har et maksturtall i registeret 5.000 til 6.000 omdreininger. Den har SmartCraft (elektronisk motorstyring) og veier 121 kg (tørrvekt).

Kostbar 40-hester

Som tilleggsutstyr kan motoren leveres med ekstra stor rorkult med gearspak montert på siden lett tilgjengelig. Tomgangsturtallet kan justeres ned til 700 omdreininger.

Prisen ligger på ca 85.000 kroner.

Flere opplysninger finner du på: www.mercurymarine.com