MERCURY og ZODIAC: Direktør Dominique Heber-Suffrin i Zodiac Nautic (t.h.) og toppsjefen i Mercury Motors, John Pfeifer presenterte et nytt og tett samarbeid på Miami International Boat Show.

Gryende kjærlighet mellom Zodiac og Mercury

Zodiac har innledet et hett forhold til Mercury, men samtidig har de varme følelser for flere andre motorprodusenter. I Norge er det Evinrude som gjelder.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg ser store ting for begge selskapene i fremtiden om vi fortsetter å vokse sammen, sier toppsjefen i Mercury Motors, John Pfeifer. Han har fått et bankende hjerte for franske Zodiac som akkurat har vært i gjennom en midtlivskrise som nesten endte med konkurs. Og de hete følelser gjengjeldes av Zodiac. Gary Durnan er president i Zodiac Nautic Amerika. Han er besnæret av den muskelløse partneren:

Oppglødd partnerskap

- Vi er veldig spent på mulighetene foran oss. Forholdet er i ferd med å utvikle seg å utvikle seg, sier Durnan. Han blir oppglødd av å tenke på at RIB-er fra Zodiac skal ha Mercury på hekken.

-Når man «parrer» en av verdens ledende produsenter av oppblåsbare båter med en av de ledende motorprodusentene, er det en resept på en suksess, som skal vare langt inn i fremtiden, sier Zodiac-sjefen.

Vises på 

Miami International Boat Show

-Muligheten til å øke vår tilstedeværelse i USA, samt Australia og Europa med Mercury er veldig spennende, sier han. Zodiac og Mercury har denne sesongen samarbeidet på store båtmesser både i Paris og Düsseldorf. De intime samtalene har funnet sted i USA og en RecPro 650 med en 150 hk Mercury på hekken vises på Miami International Boat Show som åpner i dag.

Flerkoneri?

Men så langt sier historien ingenting om det forholdet som Mercury Motors også har til en amerikaner, BRP og deres Evinrude E-Tec og de mange andre motorprodusentene, ikke minst Suzuki og Yamaha. E-Tec er for øvrig en motor som de siste årene har vært gjennom en ekstrem forvandling. Her er det ikke snakk om å «sminke brura», det er en helt ny generasjon som har tatt verden med storm. Det er jo de som sier at G2 E-Tec har sexappell. Også det har pirret Zodiac.

"Ingen betydning"

Et interessant spørsmål er da om hva som skjer med det lange kjærlighetsforholdet mellom de to i mange land. I Norge er det Frydenbø Marine som selger pakkeløsningen Zodiac/Evinrude. Markedssjef Pål Bustad tar det med ro:
-Kan ikke se at det har noen betydning for vår relasjon. Zodiac har derimot tatt grep mot Evinrude internationalt. Planen er at de på sikt skal tilby oss preriggede båter, sier Bustad.

EVINRUDE: I Norge er det Evinrude som preger hekken på Zodiac.