MERCURY: Ny og lettere 115 hk.
MERCURY: Ny og lettere 115 hk.

Enda lettere

Det er kamp om å presentere nyheter på påhengerområdet. Alle produsentene presenterer en nyvinning som skal være veldig mye bedre enn den forrige modellen.Yamaha har kommet med en ny 115-hester, og Mercury har også en blodfersk 115-hester.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Mercuryen er en firesylindret 2,1-liter som  har en tørrvekt på bare 163 kg. som også er lettere enn OptiMax-versjonen. Den leveres også i 100 hk-versjon og 80 hk-versjon.

I følge Mercury har den nye motoren 23 prosent mer dreiemoment og leveres også i såkalt CT-versjon (Command Thrust) som erstatter BigFoot-begrepet. Det vil si at undervannshuset er kraftigere dimensjonert enn standardhuset med tanke på litt tyngre båter. Denne motoren kan også leveres med motroterende propellere. Mercurys skryteliste er blant annet slik: Lavere ventilfriksjon, forbedret inntaksmanifold, mer hydrodynamisk undervannshus som gir 15% mindre friksjon. "SmartStart" som forhindrer at man engasjerer startmotoren når motoren allerede går.  Tomgangsdemping og mer støysvak trim samt ny klutsj for myk giring.