FORTVILER: Otto Poulsen i Mellem-Nes Båtforening oppdaget at flere store motorer var stjålet fra båter som ligger i vinteropplag. (Foto: Karl Braanaas/Budstikka).
FORTVILER: Otto Poulsen i Mellem-Nes Båtforening oppdaget at flere store motorer var stjålet fra båter som ligger i vinteropplag. (Foto: Karl Braanaas/Budstikka).

-Dette er fryktelig ergerlig. Vi har sett på denne båtforeningen som en fredelig plett

Otto Poulsen i Mellem-Nes Vels Båtforening kan sørgelig konstatere at minst syv båtmotorer er stjålet fra båter i opplag i løpet av de første vårdagene. Tyveriene ble oppdaget i påskehelgen. Det er snakk om betydelige verdier.

Publisert Sist oppdatert

- Tyvene har trolig kjørt en bil inn mellom båtene og plukket med seg motorene, derfor må det ha skjedd etter at snøen forsvant, fordi det blir ikke brøytet her om vinteren og da er det vanskelig å kjøre helt frem til båtene, sier formannen i Mellem-Nes Vels Båtforening til Budstikka.

Samme fremgangsmåte

- Fremgangsmåten ser ut til å være lik på alle båtene, alle kabler til motoren er klippet av, sier Poulsen som sendte ut informasjon om tyveriene til alle medlemmene i påsken.

- Dette er fryktelig ergerlig, vi har sett på denne båtforeningen som en fredelig plett hvor alt arbeidet i foreningen er frivillig og gjøres på dugnad, slike tyverier har vi ikke hatt tidligere, sier Otto Poulsen til lokalavisen.
I tiden fremover vil det dessverre skje mange flere motortyverier i Norge. I fjor ble det stjålet båter og utstyr for 73 millioner kroner i Norge. Ingenting tyder på at hverken oppklaringsprosent eller verdier målt i penger blir mindre i år.

Svensk politi advarte i januar

Så tidlig som i januar i år merket politiet at noe var på gang. Båtmagasinet kunne da rapportere at en velorganisert bande var i full sving med å stjele utenbordsmotorer fra båter i opplag. Så langt var det trolig stjålet motorer og utstyr for over én million kroner langs den svenske vestkysten opp mot norskegrensen. Og det var ingenting som tydet på at banden ville snu på tollstasjonen.

Om det er denne banden som nå herjer i Norge kan ikke politiet si noe om, men det er hevet over tvil om at det er snakk om velorganiserte kjeltringer som har med seg mannskap og utstyr til å stjele selv de tyngste og kraftigste motorene.

Og de finner tydeligvis frem til hver krik og krok hvor det er motorer å stjele. Denne gangen var det fredfylte Mellom-Nes i Asker som fikk ubudne gjester.