BAKVEGG: Nye Marex 375 har bakvegg og stort akterdekk.

-Her har vi tenkt veldig prakisk

-Her har vi truffet godt, sier en fornøyd Espen Aalrud i Marex. Nyheten Marex 375, en bakveggbåt bygget på suksessmodellen 370 Aft-skroget, vekker begeistring i Düsseldorf med sine mange praktiske løsninger.

Publisert Sist oppdatert

-Dette er vel noe av det mest praktiske vi har laget, sier Espen Aalrud i Marex og viser frem den enkle kalesjeløsningen i skyvetaket over akterdekket. Lekende lett legger den seg diskret i et rom i taket, og det hele opereres på få sekunder.
-Akkurat som på vår siste 37 foter har vi tenkt veldig praktisk, sier Aalrud fornøyd. Det gjelder også fenderplasseringen. de kan lett vippes ut. Og han viser stolt frem hvordan ”matrosen”, eller kanskje kona (?), enkelt kan nyttiggjøre seg av de permanente fortøyningstauene som alltid er klare til bruk.
-Her er det tenkt praktisk på alle måter, sier han og er overveldet over responsen så langt. Hva det blir av salg på messen gjenstår  å se, men erfaringsmessig er Düsseldorf en god salgsmesse for Marex, en båtbygger som tradisjonelt har hatt et godt tak på det tyske og europeiske markedet.

To sittergrupper

I nyheten Marex 375 er det gjort plass til to store sittegrupper, én innenfor skyvedøren og én utenfor. Den store byssa er plassert oppe. Sittegruppen ute kan ryddes vekk eller det kan bygges løsninger etter ønske.  Hovedvekten er lagt på at dagens kunder ønsker å oppholde seg oppe uten sittegruppe under dekk.

To store doble lugarer

Under dekk har den to store doble lugarer. I den romslige kapteinlugaren er det full ståhøyde, og en stor dobbel køye og masse av skapplass. I den senterplasserte doble midtlugaren er det også godt med plass. Toalettet og dusjrom er plassert mellom begge lugarene.
-Byssa er plassert ute, da svært mange av våre kunder ikke liker å lage mat under dekk, sier Espen Aalrud til Båtmagasinet. Byssa har et stor 130 liters kjøleskap og en 35 liters fryser, pluss en ovn som standard. Stekeovn og kokeapparat går på gass. Sittegruppen ute kan enkelt gjøres om til en stor solseng på flotte dager. Med to store sittegrupper i båten, har man luksusen med å velge hvor man vil sitte i henhold til vær og vind. Båten får et romslig toalettrom.