Luksusyacht der alt som glitrer er gull

Det spares ikke på edelt metall når noen av verdens rikeste bestiller seg yacht. Toalettet i Majesty 135 er av det påkostede slaget.

Publisert Sist oppdatert

Av Lars Kristian Larsen

Ingressen er for så vidt ikke riktig, for det spares nemlig på gullet i Majesty 135. Massivt gull er som kjent rimelig tungt i forhold til plast og treverk, og funker dårlig i båter, der lav vekt er en fordel for både forbruk og fart. Men noen vil likevel gjerne ha ekte gull. Dette er løst i yachten Majesty 135 ved at alt som glitrer er belagt med tre lag 21 karats gull. Det blir selvfølgelig både lettere og rimeligere enn massivt gull, selv om prisforskjellen neppe var av største betydning for eieren.

Det kan kanskje virke litt overdådig å sitte på en dass av gull. Men følelsen er sannsynligvis litt rojal. Etter første økt på edelt metall flytter man seg over til bideet, også dette svøpt i tre lag gull. Her kan man la spesialimportert kildevann fra Alaska vaske bort restene av det som engang var gåselever og kaviar.

-Vi kan levere keramikktoaletter med både gull og platinafinish, sier Valerio Dell´Anna, direktør i selskapet som står bak de eksklusive toalettene.

Fint og vite om du skulle bli fristet til å skaffe deg et båttoalett av gull eller platina til din Polar 22. Produsenten heter Tecma, og du finner dem på www.tecma.eu


Omtrent slik ville gulltoalettet fra Tecma tatt seg ut i en Grimsøy 26.  FOTO: Montasje

Gulltema

Båten for øvrig har gjennomgående gulltema, der alt som normalt ville vært laget i stål, er tre lag gull. Den 41 meter (135 fot) lange yachten har plass til ti gjester i luksuriøse omgivelser. Det er også køyeplass til syv besetningsmedlemmer. Disse styrer de fire dekkene, fra maskinrommet nederst til jacuzzien på flybridge. Båten har to tolvsylindrede MTU-maskiner som totalt yter 4000 hk. Det er nok til å gi farkosten en toppfart på 25 knop.


Majesty 135 har fire dekk, og svømmebasseng på flybridgen.

Les mer om den gullbefengte yachten på www.majesty-yacht.com