Disse unge båtracerne skal det satses på framover. Fra v. Talina Hagane, Daniel Andersen, Fredrik Øien og Trygve Aagre

Satser lokalt

Fire unge båtsport-talenter fra Tvedestrand, Arendal og Grimstad er tatt ut til å representere båtprodusenten Winrace Propellers AS i Froland i den kommende båtsportsesongen.

Publisert Sist oppdatert

Teamet har lang tradisjon i båtsporten. Olle Terjesen har rekruttert lovende talenter til sitt racing team siden 1970-tallet hvor Geir Ramleth regjerte regattaene på Sørlandet.

 

- Starten på det hele var at en ungdom, Geir Ramleth, kom innom med ei heller miserabel Withjolle som han ville jeg skulle fikse og forsterke slik at han kunne stille til start i en av de lokale regattaene. Jeg tror det var jolleklassen i Flostaregattaen helt først på syttitallet, minnes Olle. I stedet for å reparere den gamle jolla, tilbydde Terjesen seg å bygge en helt ny båt til Ramleth. Siden den gang har det blitt mange mesterskapstitler og verdensrekorder for Terjesens båtdesign og propellere, Winrace.

 

Talina Hagane og Fredrik Øien fra Tvedestrand

skal representere teamet i GT-15 klassen. Talina og Fredrik er relativt ferske i båtsporten, men har allerede rukket å imponere den rutinerte båtbyggeren fra Hisøy. Talina tok sølv i sitt aller første race og Fredrik tok sølv i sitt første NM. Begge kjører for Songe Motorbåt Forening.

 

Det var far til Talina, Jarle Hagane, som fikk henne interessert i båtsport. – Pappa hadde vært i miljøet lenge og jeg fikk muligheten til å låne en båt av Songe Motorbåt Forening for å se om båtsport var noe for meg, forteller talentet fra Songe. Nå ser hun frem mot sin andre båtsport-sesong. – Jeg gleder meg til å begynne å konkurrere igjen etter en lang vinter og spesielt gleder jeg meg til å kjøre VM i Finland, forteller Talina som deltar i sitt første internasjonale mesterskap når Winrace-teamet reiser til Finland i Juli.

 

Å bli med i racing-teamet betyr mye for ungjenta. – Jeg vil få mye teknisk oppfølgning på utstyr samt råd og hjelp med kjøreteknikk fra personer som kan det aller meste om båtsport.

 

Daniel Andersen fra Arendal og Trygve Aagre fra Grimstad

har allerede vært inne i varmen hos båtprodusenten i flere år. Gode resultater og holdninger har resultert i videre satsing på ungdommene.  Begge kjører for Arendal Båtsport Klubb. – Daniel og Trygve har vist gode takter i flere år og det er gledelig at de begge ønsker å fortsette i Winrace Racing, forteller talsperson for Winrace Racing, Nina Dorthea Terjesen som assisterer teamet med sponsor- og pressearbeid.

 

I tillegg til Nina Dorthea, får ungdommene oppfølgning av flere tidligere norgesmestere: Odd Arnold Terjesen, Olle Terjesen og Freddy Thompson. Til sammen har kvartetten flere EM-medaljer, over ti NM-medaljer hvor seks av dem er gull, nordiske titler og flere nasjonale og internasjonale rekorder.

 

I tillegg henter teamet inn kompetanse fra tidligere OL-deltager  i tikamp, Hans Olav Uldal fra Hisøy, når det kommer til trening og ernæring.

 

– Hans Olav er en utrolig dyktig trener

og kan veldig mye om hva som skal til for å virkelig lykkes i idrett, sier Nina Dorthea som tidligere har trent sammen med Uldal da de begge var medlemmer i Grane Friidrett. – Hans Olav er et flott forbilde og vil være en god inspirasjonskilde for teamet vårt.

 

I tillegg til treningssamlinger med Uldal, trener ungdommene flere ganger i uken. – Jeg trener to til tre ganger fysisk i uken i tillegg til gym og svømming på skolen, forteller Talina, som også sammen med resten av teamet trener båt på Songe ved Tvedestrand så lenge isen er fraværende.