SPORTLING 680 med T-top gir et tøft utseende, samtidig som man får beskyttelse mot sola på smeigedager.
SPORTLING 680 med T-top gir et tøft utseende, samtidig som man får beskyttelse mot sola på smeigedager.

Lager ny Linge-DC

Stormer Marine har planer om en daycruiser basert på Jan Herman Linges Sportling-skrog.

Publisert Sist oppdatert

Sportling 680 er basert på siste generasjon Sportling DC fra Jan Herman Linge. Skroget er uforandret og er det samme som på Sportling 610 GT. Skroget har dyp v-bunnkonstruksjon (24 grader) og kraftige steg/sprutlister.

Den nye båten har en ballasttunellen som sørger for god stabilitet ved stilleligge og lav fart. Tunellen under skroget fylles opp med 220 liter vann når båten ligger stille, og tømmes kjapt når båten planer.

Les vårt førsteintrykk av Sportling 610, som den nye 680 er basert på.

Kan brukes til overnatting

Båten har fordekk med pulpiter/griperekker på hver side. I vindskjermen finnes en stor luke som gir enkel adkomst videre inn i båten. Det er også brede dollbord på hver side av vindskjermen. Under fordekket er det en liten lugar. Denne er først og fremst tenkt som et stort stuverom og har også plass til å romme utstyr som porta-potti.

Rommet kan også fungere som en liten lugar for to på en liten overnattingstur. Det finnes to stoler i fartsretning og en bred nedfellbar akterbenk. Dette for å ha mulighet til å frigjøre ekstra plass akter i båten ved fiske eller frakt. Båten har kombinert badeplattform og motorbraket. Dette frigjør ytterligere plass og det finnes et stort ekstra lagringsrom til dregg etc mellom akterbenken og akterspeilet.

ULIKE VERSJONER: Sportling 680 kommer i flere ulike versjoner, og kunden kan i stor grad komponere innredningen som hun vil.

Skjærgårdjeep og daycruiser Båten kan brukes som en åpen skjærgårdsjeep, i følge produsenten. Den har selvlensende dekk og er utstyrt med trekk/beskyttelse til stolene ombord, slik at båten kan ligge åpen. Den kan også utrustes med havnepresenning eller kalesje samt puter i forkabin. Man kan også bestille en sporty T-Top som er praktisk både for vind og vær, samtidig som det gir båten et ytterligere sporty «look». Det er mulig å felle ned et gjennomsiktig kalesjefelt fra T-Toppens front og ned til vindskjermen. Det vil da bli en ekstra beskyttelse i front.

Forskjellige utstyrsvarianter

Båten kan som flere av våre andre modeller leveres i forskjellige utstyrsvarianter. Alt i fra enkelt utstyrt - til mer innholdsrik båt. Alle modellene kan leveres i R utgave/racingrigget (motor 135-150hk) med høyt montert motor, overflate/stålpropell, ekstra kraftige stoler og oppgradert styring. Kunden kan også komponere sin helt unike båt fra utstyrslisten.

Sportling 680 er planlagt lansert i siste halvdel av 2014/første halvdel av 2015, men hvis det kommer inn bestillinger underveis vil trolig lanseringen fremskyndes.

Mer info:

www.stormermarine.no

 

Fakta

CE-kategori: C

Produksjonsland: Norge

Lengde (meter): 6.10

Bredde (meter): 2.35

Lengde (fot): 20.00

V-bunn (grader): 24.00

Vekt (kg): 900

Motoreffekt fra (hk): 90.00

Motoreffekt til (hk): 150.00

Opplysninger: www.stormermarine.no