3 BYGG: Syv sentrale forhandlere og importører er samlet i Leangbukta og åpner salgsutstilling neste lørdag.

Klart for båtmesse i Leangbukta

Syv store båtforhandlere i Leangbukta ruster seg til båtmesse. Lørdag 18. mars står 100 båter fra syv forhandlere i tre store bygg på til sammen 7000 kvadratmeterklare til å ta imot båtfolket. De kaller det storbåtmesse, men her er utstilt båter helt ned til 15 fot.

Publisert Sist oppdatert

Mens «Sjøen for alle» åpner på Lillestrøm 22. mars, er det tjuvstart for storbåtmessen i Leangbuka i Asker allerede lørdag 18. mars. Messen, som har vært arrangert de siste tre årene, har som navnet sier først og fremst vært en storbåtmesse, men blant de syv forhandlere er også importører av mellomstore weekendbåter og mindre dagsturbåter. Det betyr at båter helt ned til 15 fot er utstilt. De to største er en Explorer Trawler på 46 fot og seilbåten Bavaria Cruiser Style, også den 46 fot. 

Sparer store transportkostnader

-Kostnadene med å flytte båtene fra Leangbukta, og noen få kilometer opp til Lillestrøm, kan ikke forsvares lenger. Fem dager på Lillestrøm koster like mye som husleien ett år i Leangbukta. Leangbukta Maritime Senter er godt etablert og er i dag Skandinavias største båtsenter, sier Thomas Aalrud hos Marex. Han ser en positiv utvikling i Leangbukta. Folk kommer ikke bare lengre fra nærområdet, men tar turen fra Østfold og Vestfold for å se på båt under messedagene.

Disse syv båtforhandlerne representerer mange av landets mest populære båter, som Saga, Marex, Windy, Beneteau, Bavaria, Dufour, Nimbus, Explorer, Sea Ray, XO og Axopar. De har også et stort utvalg av kjente merker med utenbordsmotor, som Draco, Quicksilver, Sea Ray, XO, Nordkapp, AMT og OceanMaster. Til sammen dreier det seg altså om over 100 ulike båter fordelt på fem haller i Leangbukta.

Fra neste uke av begynner altså båtsesongen på alvor, først i Leangbukta, så på Lillestrøm.

NYINNFLYTTER: Fritid-Senteret har flyttet fra Rud i Bærum til mer maritime omgivelser i Leangbukta.