100 familiebåter fyller hallene i Leangbuktra

Storbåtmessen i Leangbukta i Asker åpnet i helgen. Den skal pågå hele uken. Onsdag er det tid for Norges største båtmesse på Lillestrøm. Båtsesongen er med andre ord i gang.

Publisert Sist oppdatert
100 BÅTER: Mange kjente båtmerker er på plass i Leangbukta, blant annet Marex og Bavaria.

Syv store forhandlere og importører, som til daglig er samlet i det store båtanlegget i Leangbukta, åpner i lørdag portene for publikum til den femte Storbåtmessen. Her er 100 båter og mye båtutstyr utstilt.

Samtidig som "Sjøen for alle"

Som vanlig går messen delvis parallelt med Norges største innendørs båtutstilling, "Sjøen for alle" på Lillestrøm, men den messen åpner ikke for publum før onsdag neste uke.
Mange av de fleste store og kjente familiebåtene er samlet i Leangbukta i en permanent innendørs utstilling, i tre bygg på tilsammen 7000 kvm.

Utfyller hverandre

Presseansvarlig i Leangbuka er Thomas Aalrud. Han sier til Båtmagasinet at Asker-messen ikke konkurrerer med "Sjøen for alle", men at messene utfyller hverandre. Avstanden mellom Leangbukta og Lillestrøm er ikke større enn at publikum enkelt kan ta seg til begge steder.
-Å kjøpe båt er en lang prosess. Å kjøpe stor båt er en enda lengre prosess, sier han. Båtene som er på plass i Leangbukta er AMT, Axopar, Bavaria, Beneteau, Coaster, Draco, Dufour, Explorer, Keizer Yachts, Marex, Nimbus, Nordkapp, OceanMaster, Paragon, Quicksilver, Saga, SeaRay og Windy. Nytt av året er at Hydrolift også er representert i Leangbukta, med Giramar som ny forhandler.

"Litt lavere tempo"

100 BÅTER: Mange kjente båtmerker er på plass i Leangbukta, blant annet Marex og Bavaria.

-På en messe som denne er tempoet litt lavere, mindre trengsel og mindre støy. Det betyr at utstillerne kan få en god dialog med et båtinteressert publikum. Det er heller ikke noe minus at du kan parkere gratis, sier Thomas Aalrud.