MIDDAGSBUKTA: Vil lørdagens ”drive-in”-kino samle like mange båtfolk som under St. hans-feiringen på Langåra på 1950-tallet? Foto: Thorberg / NTB / Scanpix

Se mimrefilm i Middagsbukta

«Langåra – et sommerparadis» er tittelen på kortfilmen som skal vises for båtfolket i Middagsbukta lørdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Middagsbukta har ikke alltid vært møtestedet for luksusbåter. Kortfilmen «Langåra-et sommerparadis» fra 1953 viser ferielivet på Langåra for 70 år siden. Da nøt folk fra Oslo ferielivet i fjorden i telt og plankehytter. 

Over 2000 mennesker ferierte på Langåra på 50-tallet. I helgene kunne folketallet komme opp i 4000.

Lerret på "butikken" 

Filmen vil bli projisert på lerret hengende på «Butikken» på Langåra, og bli godt synlig for båter i Langårasundet og fra land på Langåra og Søndre brygge på Brønnøya. Forestillingen starter klokken 21 og filmen har en spilletid på ni minutter. I forkant av filmen vil vi vise ca. 30 historiske bilder fra båtlivet, Vestfjorden og Langåra.

Bringer filmen "hjem"

-Vi har valgt å bringe filmen «hjem» og vise den nettopp i de omgivelsene den ble filmet. Filmen gir et flott tidsbilde av Oslofjordens yrende ferieliv og viser en del av Oslofjordens kulturhistorie som sommerparadis på 1930-60 tallet, sier Jon Aksel Aulie i Oslofjordmuseet og Trond Wigeland Nilsen i Oslofjorden friluftsråd.

Da er det bare å håpe at båtfolket legger kursen til Middagsbukta lørdag kveld. Filmen kan også settes fra brygga på Brønnøya.

Artikkelen er oppdart 19. mai 2024 med lenke til den gamle filmen på Youtube.

UTEKINO: Oslofjordmuseet og Oslofjorden Friluftsråd står bak utekino for båtfolket lørdag kveld.