SLUTT: 1. januar neste år er kroken på døra for Tjøme Radio i Horten og to andre kystradiostasjoner.

Kystradiostasjoner legges ned

1. januar neste år er det over og ut for Tjøme Radio, Florø Radio og Vardø Radio. I morges ble de ansatte på stasjonene informert om avgjørelsen.

Publisert Sist oppdatert

-Det er alvorlig nok at vi nå mister kystradiooperatører med unik kompetanse og at tre kystradiostasjoner blir lagt ned. Det vanskeligste er likevel at dette skjer på bekostning av sikkerheten til sjøs, sier hovedtillitsvalgt Kosom Alexander Skaale til NRLK

Digital infrastruktur.

Nedleggelsene skjer i sammenheng med overgang til fulldigital infrastruktur og ny teknisk plattform. I følge pressemelding fra Telenor betyr det større fleksibilitet, robust og effektiv drift med færre og større kystradiostasjoner. Telenor slår også fast at moderniseringen gjør at man ikke lenger er avhengig av spredte stasjoner. Ogsaå den nye tjenesten har 24 timers tilgjengelighet på nød- og sikkerhetstjenester langs kysten, både for fritidsbåter, yrkesfartøy og offshoreinstallasjoner.

Bodø og Rogaland som før

De to kystradiostasjonene Bodø og Rogaland Radio fortsetter som kystradiostasjoner. Begge er samlokalisert med hovedredningssentralen

Samlokalisering er en viktig faktor som har vært avgjørende for beslutningen om at Bodø og Rogaland fortsetter som kystradiostasjoner, sier Telenor i pressemeldingen. De nye navnene blir Kystradio Sør og Kystradio Nord.