KNALLTALL: Marius Kragstad er strålende fornøyd med siste års resultat. Flyttingen til Kragstads Showroom på Lysaker brygge har gitt resultater. (Foto: Amund Rich. Løken).

Omsetningen mer enn doblet på ett år

Kragstad AS, importør og forhandler av Boston Whaler og Chris-Craft, leverte et knallresultat i fjor. På ett år doblet selskapet omsetningen sin og solgte 40 båter fra Lysaker brygge.

Publisert Sist oppdatert

Med et driftsresultat på 1.9 millioner kroner før skatt, kan Marius Kragstad smile fornøyd. Storsatsingen i bryggelokalene på Lysaker har vært god butikk. Han stipulerte en omsetning første året i det nye showrommet til 19 millioner kroner, mens det faktiske tallet ble 23 millioner.

Kragstad-familien er tidligere kjent som importør av Nimbus. Etter at den svenske båtprodusenten gikk konkurs, men gjenoppsto med nye eiere, opphørte alt samarbeid. Kragstad AS rendyrker i dag et konsept med dagsturbåter i det øvre segment, hvor tradisjonsrike Boston Whaler står for det meste av omsetningen.

Dayboating» gjelder

-På Østlandet har vi sett en betydelig dreining av båtbruk og type båter som treffer markedet. Nå er det «dayboating» som gjelder, og det er i dette markedet vi opplever en betydelig vekst, sier Kragstad. Han spår at den trenden vi nå ser bare vil forsterke seg.

 

-I dag skal båtfolket ha mer opplevelse enn bare båt. Fritidsbegrepet er viktig, med  leilighet i Spania eller Frankrike og verdensopplevelser med i helhetsbildet. Derfor vil den moderne dagsturbåten i stor grad overta for bobåten, mener han.

Internasjonale merkevarer

-Vi ser at nordmenn i større grad følger internasjonale trender og kjøper internasjonale kjente merkevarer fremfor lokale produsenter som primært har Skandinavia som sitt nedslagsfelt, sier Kragstad. Han tror skandinavisk båtproduksjon har store utfordringer fremover. De store internasjonale aktørene henter mye fra voldsomme produksjonsvolumer, har muskler til kontinuerlig produktutvikling og skiper så store serier over havet at transportkostnadene minimeres.

Boston Whaler bygger 2500 båter i året, men ingen for lager. Alt er solgt før produksjon. I dag er leveringstiden et halvt år, de største båtene nesten ett år. Den norske importøren opplyser at han allerede har en betydelig ordrereserve for 2015. 

Kragstad AS

Importør og forhandler av Boston Whaler og Chris-Craft i Norge. I tillegg representerer selskapet miljøbåten Greenline og svenske Epoca Yachts.

Selskapet ble etablert i 2005 og drives av Marius Kragstad. I fjor åpnet Kragstad et showroom med stor båtutstilling i vannkanten på Lysaker brygge.

Ble kåret til «Dealer of the year» for Boston Whaler i 2014.

Omsetning i 2012: 11: millioner kroner. Omsetning i 2013: 23 millioner kroner.