KONKURS: NB Marine har gått til skifteretten.
KONKURS: NB Marine har gått til skifteretten.

NB Marine konkurs

Enda et tradisjonsrikt båtbyggeri i Norge tvinges til å legge inn årene. Lille julaften måtte tradisjonsrike NB Marine i Herdlavågen ta den tunge veien til skifteretten.

Publisert Sist oppdatert

Styret i selskapet innså helt på slutten av fjoråret av det ikke lenger var liv laga for det tradisjonsrike båtbyggeriet. De valgte å gi advokat Morten Gjesdal, som har vært leder for gjeldsforhandlingene, beskjed om å innstille videre forhandlinger.

Advokat Gjesdal sier til Båtmagasinet i formiddag at det har vært gjort mange forsøk på å finne varige løsninger og banken har vært samarbeidsvillig i prosessen. Det var visse lyspunkter i høst, men likevel var ikke situasjonen ved årsskiftet tilfredsstillende for videre drift. Og når ordretilgangen inn i det nye år var dårlig, og de generelle utsiktene for 2014 i tillegg var mørke, ville ikke banken bli med videre.

Konkursen vil etter hva Båtmagasinet forstår ikke ramme båtkjøpere, men selskapets ansatte står uten arbeid. På det meste har NB hatt 20 medarbeidere.

Erik Allers i NB Marine uttalte til Båtmagasinet i høst at han aldri hadde opplevd maken til markedssituasjon. Etter sommerferien tørket markedet helt vekk. Situasjonen ble så prekær at selskapet altså ikke fant annen løsning enn å be om tvangsakkord. Etter hva Båtmagasinet forstår er det snakk om en leverandørgjeld opp mot to millioner kroner, men på toppen kommer et momskrav.

Konkursbegjæringen behandles i Nordhordland skifterett førstkommende mandag.