280.000 ÅRETAK: I åtte uker basket Ulf Terje Johnsen med havets krefter i robåt fra Mos til København. (Foto: Hans Eidstuen).

Rotur til Danmark ble bok

Han fikk mye alenetid i robåten sin, Ulf Terje Johnsen, der han gjennom åtte uker la 280.000 åretak og 648 kilometer bak seg i en 4.60 meter lang åpen robåt fra Moss til København. Nå har han samlet alle sine opplevelser og inntrykk mellom to permer.

Publisert Sist oppdatert
UTFORDRENDE: Det gikk bra, men ikke alle etapper var like idyllisk som denne.

Det skortet ikke på advarsler. Mange mente at den gamle skipper-Ulf, som hadde passert sine 70 år, ville ha problemer med å ta seg til Danmark i en 4.60 meter lang robåt. Vi vet jo at han klarte det, selv om det ble mange døgn med landligge i påvente av roligere hav. Og han har i etterkant innrømmet at det til tider ble mer utfordrende enn hva han hadde forestilt seg.  

Nå har den skriveføre moderne utgaven av Terje Vigen  samlet alle sine opplevelser og inntrykk fra en spektakulær tur mellom to permer, og den er rikt illustrert. 

Båtmagasinet fulgte Ulf fra Moss til København i flere reportasjer og vår fotograf og designer Hans Eidstuen foreviget Ulf med flotte portretter som har fått hedersplass i boken.

Ulf har venner fra fjern og nær, derfor var det ikke mer enn rett og rimelig at han har oversatt boken til fem språk i en og samme bok. Forfatteren finansierer sitt bokprosjekt ved salg av boka (200 kr) og den kan bestilles direkte hos Ulf på telefon 454 91 954…