Restene av den knuste Skilsøen heises på land i Pollen i Arendal etter at en 62 fots seilbåt hadde rent snekka i senk. (Foto: Øyvind Jørgensen)

Seilbåt knuste snekke.

Bare pinneved igjen av snekka.

Publisert Sist oppdatert

Skipperen på en 62 fots seilbåt påstod at en bolt i reversen hadde hoppet av da han kjørte inn i Pollen i Arendal lørdag. I relativt stor fart ség seilbåten inn mot bryggene og rett mot en 24 fots Skilsø tresnekke, skriver Agderposten. Seilbåten knuste trebåten. Til alt hell var det ingen mennesker i snekka som det bare var pinneved igjen av etter sammenstøtet.

Eieren av båten kom til kort tid etter og så det sørgelige synet av en båt han nettopp hadde pusset opp for nærmere 50.000 kroner. Skilsøen var bygd i 1957, og det finnes få eksemplarer av akkurat denne båttypen.

Det blir nok en juridisk holmgang etter denne hendelsen. Dersom eieren av snekka skal få erstatning, må det kunne bevises at skipperen på seilbåten opptrådte uaktsomt. Det er utvilsomt at han bærer skylden for sammenstøtet helt alene, men det er ikke noe objektivt ansvar for skader slik som for biler. 

Agderposten har lagt ut video av en del av hendelsen.