JUBEL: Takk, den skal komme til nytte, sier Kirkens Bymisjon i Tønsberg, som har fått en ny Pioner 15 med 20 hesters motor til fri disposisjon hele sesongen. Ved styrekonsollen, virksomhetsleder Marianne Bøe og kommunikasjonsansvarlig Anne Mjaugeto (t.v.)

Ga Kirkens Bymisjon fri båt og drivstoff

-Vær så god, bruk båten hele sesongen. Vi spanderer også drivstoffet, sier Jørn Hennig i Vrengen Maritime. I dag stilte han en Pioner 15 med 20 hesters motor til Kirkens Bymisjon disposisjon i Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Det var under en kort seanse på Vrengen Maritimes stand på Tønsberg Boatshow at begivenheten fant sted, til stor jubel fra ildsjelene i Kirkens Bymisjon i Tønsberg som vil at mennesker i Vestfold skal erfare respekt, omsorg og tilhørighet.

Båtliv ingen selvfølge

-Det er jo akkurat det denne båten skal bidra til, sier kommunikasjonsansvarlig i Tønsberg Bymisjon, Anne Mjaugeto, til Båtmagasinet, og legger til:

-Det er ingen selvfølge for alle å oppleve den vakre skjærgården i Vestfold. Det er ikke alle som har anledning til å kjøpe seg en båt, sier hun, og skuer ut over bryggene hvor årets nyheter, fra små joller, til gedigne seilbåter og cabincruisere duver i vinden.

Bidrar til tilhørighet

-Nå kan vi la barnefamilier og andre få låne båten, og få nærhet til naturen og samtidig føle tilhørighet, sier hun og er evig takknemlig for den generøse gesten av Jørn Hennig i Vrengen Maritime. Hans bedrift er med i et cluster av næringsvirksomheter i Tønsberg som vil gi noe tilbake til samfunnet, derfor kom ideen om å stille en båt til misjonens rådighet en hel sesong, inkludert fylling av drivstoff.

Samspill næringsliv og samfunn

-Bymisjonen gjør en stor jobb og har et viktig oppdrag i samfunnet. Da er det bare hyggelig å kunne bidra med noe som kan komme til nytte, sier Jørn Hennig. Ikke bare barnefamilier, men også tidligere kriminelle skal kunne oppleve sjøen sammen med sine veiledere i bymisjonen.

-Slik kan vi jo være med på å bidra til at folk som har vært en samfunnskostnad til å bli samfunnsytere, sier en fornøyd veileder i Tønsberg Bymisjon, Henrik Larsen.
-Vi ser her på Tønsberg Boatshow at det lokale næringslivet trekker sammen. Det Vrengen Maritime gjør med denne Pioneren er et godt og varmt eksempel på det, sier messeadmiralen Frode Sundsdal.

SAMARBEID: Messeadmiral Frode Sundsdal sier Tønsberg Boatshow er et godt eksempel på at det lokale næringsliv trekker lasset sammen. (Foto: Amund Rich. Løken).