SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.

To store marineaktører går sammen

Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.

Publisert Sist oppdatert

1. januar 2020 smelter de to motorselskapene Loxkel og Kellox seg sammen, heter det i en pressemelding i dag. Navnet blir Kellox. Selskapene har til nå hatt felles ledelse og de samme personene i begge styrene.

Forenkler driften

 – Strukturen med to selskaper er unødvendig komplisert, ressurskrevende og ineffektivt for våre leverandører, forhandlere og oss selv. Derfor har vi besluttet å fusjonere Loxkel inn i Kellox, sier Per-Anton Vinje som i dag er administrerende direktør i begge selskapene.

16-18 prosent markedsandel

Både Kellox og Loxkel distribuerer ulike merker av motorsykler, båter og båtmotorer, samt utstyr. Marine-delen av Kellox og Loxkel står for rundt halvparten av omsetningen. I det norske markedet har de en markedsandel på 16-18 prosent innenfor marinesegmentet.

Halvparten av gruppens omsetning er innenfor Marine. Administrerende direktør Per-Anton Vinje viser frem en Honda-båtmotor.

Europas eldste

Kellox er Europas eldste Honda-distributør, og den japanske produsenten er verdens største motorprodusent. I fjor omsatte Kellox og Loxkel for 310 millioner kroner totalt, med et driftsresultat på 12,5 millioner kroner.

– For oss som selger båter og motorer blir det mye enklere å forholde seg til ett firma istedenfor to. Det forenkler også veldig for våre kunder som skal søke etter produkter på nett. Vi ønsker dette hjertelig velkommen, sier Olav Eriksen som er daglig leder i Skjebergkilens Marina AS.

Ansatte overføres til Kellox

Fusjonen medfører ingen endringer når det gjelder personell eller produktutvalg. Alle ansatte overføres til Kellox. Samtlige forpliktelser og garantier som i dag ligger i Loxkel vil bli videreført og ivaretatt av Kellox fra 1. januar.

Til neste år er det 70 år siden grunnleggeren Kjell Hox startet import og salg av motordeler.

– Det skal bli stor feiring, og ikke minst nye web-sider, lover Per-Anton Vinje.

Lange tradisjoner

Om Kellox/Loxkel: Historien går helt tilbake til 1950 med merker som Mahle, Hoeckle, Glyco og Ate. Over tid vokste selskapet og inkorporerte Honda MC, Honda outboards, Tohatsu outboards, VDO, Polaris, Motul, Piaggio, Vespa, Gilera, Shoei, HJC, Pioner boats, Terhi boats, Kymco, AMT boats, Aprilia, Moto Guzzi og flere andre. Er i dag den største MC-importøren i Norge, og blant de største innenfor Marine i Norge og Sverige.