SMART PANEL: WesselView er Mercurus nye motorpanel som overvåker motorens forbruk, turtall, temperatur og mer.
SMART PANEL: WesselView er Mercurus nye motorpanel som overvåker motorens forbruk, turtall, temperatur og mer.

Nye skjermer gir deg full oversikt

De nye skjermene WesselView fra Mercury skal gjøre det enklere å ha kontroll på motorens ytelse.

Publisert Sist oppdatert

Da Mercury Marine introduserte sitt VesselView styringssystem for båter, ga det båtføreren tilgang til sanntidsdata om båtens og motoren(e)s ytelse. Mercury lanserte de to nye og topp moderne VesselView-flerfunksjonsskjermene VesselView502 og VesselView702.

skjermene VesselView502 og 702

Den nye 5-tommers

skjermen VesselView502

er i bredformat med størrelsesforholdet 16x9 i HD. Berøringsskjermen som brukes til å kommunisere med systemet, er uten knapper (men brukere kan velge et eksternt kontrollgrensesnitt for skjermen med dreieskive og knapper). Skjermen kan vise informasjon om opptil fire motorer. VesselView502 kan kommunisere med et bredbånds-ekkolodd med CHIRP, DownScan bildebehandling og en kartplotter med alle funksjoner. (Førerne må kjøpe detaljerte kart for sin båtregion.) Den er utstyrt med et spor for Micro SD-kort på baksiden av skjermen og har en intern høyhastighets 10 Hz GPS, Wi-Fi og Bluetooth. I tillegg er den klargjort for GoFree cloud, melder Mercury i en pressemelding. 

Den 7-tommers VesselView702 er i bredformat med størrelsesforholdet 16x9 i HD. Berøringsskjermen har tastatur og dreiehjul. Skjermen kan vise informasjon om opptil fire motorer. Skjermen har to videoinnganger og et spor for Micro SD-kort. En Ethernet-tilkobling gjør det mulig å kommunisere med radar, ekkolodd og kartdeling (ett kort, flere enheter). VesselView702 har også innebygd GPS og en kartplotter med alle funksjoner. (Føreren må kjøpe detaljerte kart for sin båtregion.) En GoFree Wi-Fi-modul er inkludert som en del av pakken.

Begge de nye VesselView flerfunksjonsskjermene kan brukes med NMEA 2000 og kommunisere med AIS (Automatic Identification System), C-Zone digital svitsjing og lydgrensesnitt fra Fusion Link eller Sonic Hub. Regelmessige programvareoppdateringer vil være tilgjengelig gratis via Wi-Fi på GoFree Store.

  • ew Link

Mercury Marine har brakt sin intuitive digitale VesselView flerfunksjonsskjerm opp på et nytt nivå, og introduserer nå VesselView Link. VesselView Link er et «black box»-system som integrerer SmartCraft data- og kontrollsystemet på båter med Mercury-motor med spesifikke Simrad- og Lowrance-instrumenter, og gir et fullstendig Mercury VesselView-brukergrensesnitt på skjermene til disse enhetene.

– Nå kan sportsfiskere med Mercurys utenbordsmotorer og et ekkolodd som Lowrance HDS Gen2 Touch eller HDS Gen3 ved roret benytte seg av VesselView, når de ellers normalt bare måtte stole på analoge instrumenter, sier Walter Ross, Mercurys senior product manager – controls & rigging.

Mercury VesselView Link er tilgjengelig med grensesnitt for en eller flere motorer (to til fire), og monteres enkelt under instrumentpanelet på båten. Systemet fungerer med følgende instrumenter: Simrad NSS evo2 og NSO evo2 samt ekkoloddene/kartplotterne Lowrance HDS Gen 2 Touch og HDS Gen 3.

Mercurys nye VesselView Link gir brukeren umiddelbar tilgang til avanserte Mercury SmartCraft-funksjoner, blant annet:

  • ECO-modus
  • dorgekontroll i intervaller på 10 opm
  • Cruice Control (basert på turtall eller fart)
  • SmartTow kontrollsystem for start ved vannsport (basert på turtall eller fart) med brukertilpassede startprofiler og et nytt, intuitivt grensesnitt med Launch Target-markøren)
  • Beskrivende feilmeldinger for eventuelle fremdriftsproblemer finnes i 16 språk som kan velges av brukeren.