VANNTETT: Dette er Nikon 1 AW1-verdens første vanntette systemkamera.
VANNTETT: Dette er Nikon 1 AW1-verdens første vanntette systemkamera.

Systemkamera til undervannsbruk

Nikon lanserer nå verdens første vanntette systemkamera med utskiftbart objektiv.

Publisert Sist oppdatert

Vanntette kameraer har tidligere hatt en kraftig begrensning i bildekvaliteten ettersom de kun har blitt levert med faste små linser. Det gjør Nikon noe med, og lanserer nå Nikon 1 AW1, et systemkamera med utskiftbart objektiv som tåler både vann og støt. Dette gjør det mulig å ta spektakulære bilder under vann uten å måtte være en halvmeter fra fisken.

Vanntett ned til 15 meter

Nikon 1 AW1 er vanntett ned til 15 meter og tåler fall fra hele to meter. I tillegg er kameraet frostsikkert ned til 10 minusgrader og fullstendig støvsikkert.

– Det er lite nok til at det kan tas med overalt, raskt nok til å være klart på et øyeblikk og så tiltalende at det garantert vekker oppsikt. Nikon 1 AW1 er perfekt for kvalitets- og stilbevisste fotoentusiaster som ønsker å ta bilder og ta opp film i høy kvalitet, hvor som helst og når som helst, sier Jon Aasen som er produktspesialist i Nikon.

Det hybride autofokussystemet i Nikon 1 sikrer kvalitetsbilder, samt at filmer blir skarpe og naturlige. CMOS-bildebrikken i CX-format har oppløsning på 14,2 megapiksler og et ISO-område som går helt opp til 6400 – hvilket er synonymt med at vakre detaljer kommer tydelig frem selv i svakt lys, skriver Nikon i en pressemelding.

UTSKIFTBARE OBJEKTIVER: Foreløpig finnes to objektiver tilgjengelig. Ett vidvinkel- og ett med zoom.

– Robust konstruksjon og kontinuerlig opptak på opptil 60 bilder i sekunder og 15 bilder i sekundet med autofokus. Du får med deg alt som skjer uten å måtte bekymre deg over at kameraet blir støvete, vått eller for at du mister det i bakken, sier Jon Aasen.

Sammen med kameraet lanseres zoomobjektivet 1 NIKKOR AW 11-27,5 mm og vidvinkelobjektivet 1 NIKKOR AW 10 mm f/2,8. Objektivene er vanntette, støtsikre og frostsikre.

Fullstendig beskyttet

Gummitetninger på utsatte steder på kameraet, samt en O-ring for objektivfatningen, sørger for at vann ikke trenger inn i kameraet. Batteri- og USB/HDMI-kontaktene har et deksel med dobbel låsmekanisme for å hindre at de åpnes utilsiktet. Antiskligrepet sørger for godt grep.