BILLIG: Vania 330 får du inkludert motor fra 9000 kroner. Det er billig moro - uten at vi kjenner kvaliteten på båten.
BILLIG: Vania 330 får du inkludert motor fra 9000 kroner. Det er billig moro - uten at vi kjenner kvaliteten på båten.

Daycruiser for småfolk

Den er unektelig ganske tøff den lille Vania 330. Med 2,5-hesters motor koster den kun 9000 kroner. Er budsjettet større, kan kanskje en Williams til en kvart million friste.

Publisert Sist oppdatert

Kommer du tøffende i denne lille farkosten vekker du garantert oppmerksomhet. For den skiller seg unektelig ut fra både GH-er, With-joller og Bever 350 med sitt lille fordekk og lave vindskjerm.  Med i pakkeprisen på 1200 euro får du en 2,5-hesters Suzuki-motor med rorkult. Båten hadde utvilsomt blitt tøffere med styrekonsoll og gir-gass, men for denne prisen skal man kanskje ikke forvente at alt er inkludert.

Båten er godkjent for tre personer, og kan ta motorer opp til 10 hk. Den har et stort stuverom forut, og ellers en meget enkel layout.

Prisen er i skrivende stund 8892 kr, regnet ut fra en eurokurs på 7,41 kroner, samt tysk moms.  I Norge vil trolig prisen bli noe høyere etter frakt og norsk moms.

Lengde: 3,3 meter
Bredde: 1,43 meter
Vekt: 55 kilo
Info: www.mastercraft.at

Jet-jolla


KOSTBAR MORO: Williams 285 er luksusjolla de bemidlede foretrekker som tender i jollegarasjen på yachten. Prisen er rundt en kvart million.

I andre siden av prisskalaen finner vi Williams Turbojet 285. Den har en firesylindret 98-hester under konsollen,vannjet-aggregat, og oppnår en toppfart på hele 42 knop. Det er fryktelig frort i ei jolle på under tre meters lengde. Her er det plass til tre personer om bord. Prisen begynner på 241 000 kroner.

Begge båtene kan ses på Boot i Düsseldorf. De ligger 5 meter fra hverandre og tiltrekker begge mye oppmerksomhet, selv om du kan få 27 Vaniaer for prisen av en Williams.

Lengde: 2,85 meter
Bredde: 1,65 meter
vekt: 260 kilo
Info: Marine Trading, Moss

 

Powered by Labrador CMS