Jeanneau Merry Fisher 855 Marlin skal premierevises i desember. På nyåret kommer den til Norge.
Jeanneau Merry Fisher 855 Marlin skal premierevises i desember. På nyåret kommer den til Norge.

Rykende fersk franskmann

Denne nyheten fra Jeanneau er så fersk at den ennå ikke har forlatt fabrikken i Polen.

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinet har tatt turen til Polen for å kikke på Jeanneaus store produksjonsanlegg i Ostruda. Bildet over er et av de første bildene som er tatt av den rykende ferske  Merry Fisher 855 Marlin fra Jeanneau.

Den franske båtgiganten skal vise båten offentlig for første gang under båtutstillingen  Paris boat show i desember. Båten, som i det norske markedet vil koste rundt millionen, er bygget på en fleksibel løsning som vil tilfredsstille både hobbyfiskeren og familien på tur.

I første rekke er det pilothouseversjonen som lanseres, men senere kommer også en comfortversjon. Båten har stor uteplass og er godt egnet både til fiske og som turbåt. Gjennom en luke i  styrhusdørken er det adgang til en sovelugar. Denne kommer i tillegg til den doble køya foran. Med andre ord kan gode fiskekamerater dra på overnattingstur uten problemer med denne båten.

Med en Wallas-varmer til 12 000 kroner, fra ekstrautstyrslista, blir båten også anvendelig i vinterhalvåret.

TRADISJONELL LØSNING: Jeanneau Merry Fisher 855 Marlin har to seter i fartsretningen, samt en salong i styrhuset. En minibysse finnes på babord side, ved siden av nedgangen til lugaren. Dette er fishing-versjonen med større fokus på det praktiske enn på det komfortable.

Akterdekket er perfekt for fisking- eller avslapping. Benkene kan enkelt gjøres om fra komfortposisjon til fiskeposisjon, slik at det blir plass til å dra om bord kveiter og langer på mange kilo.

Båten skal utstyres med 2 x 150 hk utenbordsmotor, og vil med den motorpakka gjøre omtrent 35 knop. Båten blir godkjent for 8 personer.  Skroget kan leveres i flere farger. Mange vil nok foretrekke det tradisjonelle hvite, men hvorfor ikke skille seg ut med rødt  eller sort skrog?

Fakta

Produksjonsland: Polen

Lengde (meter): 8.25

Bredde (meter): 2.97

Lengde (fot): 27.00

Vekt (kg): 2650

Dyptgaende (meter): 0.59

Max. antall personer: 8

Motoreffekt fra (hk): 250.00

Motoreffekt til (hk): 300.00

Opplysninger: www.fritid-senteret.no