MEKTIG: Jeanneau Voyage 42 ble vist frem under Boot i Düsseldorf. Produksjonen starter i mai.
MEKTIG: Jeanneau Voyage 42 ble vist frem under Boot i Düsseldorf. Produksjonen starter i mai.

Fristelse fra Frankrike

Jeanneau Voyage 42 er først ut i rekken av en serie flybridgebåter den franske båtgiganten har planer om å lansere i årene fremover.

Publisert Sist oppdatert

Se store bilder nederst i saken

-Denne båten tror vi kommer til å slå godt an i Norge. Allerede har vi fåttt mange positive tilbakemeldinger fra kunder og presse som har sett båten, sier Peter Heitmann i Heitmann marin AS i Drøbak.

Det er så langt laget to prototyper av Voyage 42. Serieproduksjonen starer i mai, og de første båtene vil bli levert til kunder før sommeren.

Båten har fått to ganger 380 Cummins-hester, noe som skal gi et bredt fartsregister, med økonomisk marsjfart mellom 15 og 28 knop. 44-foteren har to lugarer med tilhørende baderom, og minner på mange måter om sin tyske konkurrent Bavaria Virtesse 420 FLY.

STOR SALONG: Voyage 42 har fått stor og sosial salong. I tillegg er det svært god plass på flybridgen.

-Denne båten apellerer til flere kundegrupper. Vi ser at en del som går fra seil- til motorbåt er er interessert i denne typen båt. Men også eksisterende Jeanneau-kunder og motorbåteiere generellt har fått øynene opp for kvalitet til en hyggelig pris, sier Heitmann til Båtmagasinet. 

Prisen begynner på 3, 25 millioner kroner inkludert avgifter, og Jeanneau-en er dermed også i samme priskategori som Bavariaen, som koster fra 3 075 000 kroner. 

Fakta

Lengde (meter): 13.70

Bredde (meter): 4.12

Lengde (fot): 44.00

Vekt (kg): 10100

Dyptgaende (meter): 1.10

Drivstoff (liter): 1200

Max. antall personer: 12

Motoreffekt fra (hk): 760.00

Opplysninger: www.heitmannmarin.no