SOLID: Panasonic Toughpad FZ-M1 tåler fall fra 1,5 meter, og er i tillegg vann- og støvtett.
SOLID: Panasonic Toughpad FZ-M1 tåler fall fra 1,5 meter, og er i tillegg vann- og støvtett.

Robust nettbrett

Panasonic lanserer Toughpad - et nettbrett som tåler en støyt.

Publisert Sist oppdatert

Et av de store ankepunktene mot nettbrett som kartplotter i båt har vært venntettheten, eller rettere sagt mangel på dette. Løsningen har vært vanntette deksler, noe som gjør nettbrettet vanntett, men samtidig større og mer klumpete. Nye Toughpad FZ-M1 fra Panasonic er IP 65-klassifisert*. Det innebærer at brettet er helt støvtett og samtidig tåler en kraftig regnskyll. Fall fra 1,5 meter skal nettbrettet også tåle.

Lang batterilevetid

og mulighet for batteribytte
Med innebygd batterispareteknologi som for eksempel lyssensor, kan Toughpad FZ-M1 fungere i åtte timer på sitt utskiftbare batteri med kun to timers ladetid. For de som må jobbe lenger, kan et ekstra batteri byttes uten å skru av enheten, skriver Panasonic i en pressemelding.

Toughpad FZ-M1 er det første vifteløse nettbrettet med 4. generasjon Intel® CoreTM i5-4302Y vProTM prosessor. Denne kraftige nye prosessoren hører til Intel® Core TM i5 CPU serien, som leverer eksepsjonell ytelse med et lavt energiforbruk på kun 4,5 Watt (sammenliknet med 15 Watt som er vanlig), noe som holder temperaturøkningen til et minimum. Toughpad FZ-M1 kommer med 4GB RAM (8GB er tilgjengelig) og 128 SSD (256 SSD er tilgjengelig), i følge Panasonic.

Se video av Toughpad: Kostbart
Nettbrettet bruker operativsystemet Microsoft Windows 8.1 Pro, og skiller seg således fra Android- og iPad, som bruker andre systemer. Nettbrettet Toughpad FZ-M1 blir ikke noe blillig brett, da det har en veiledende utsalgspris på 1600 euro. I skrivende stund tilsvarer det 13 472 kroner.

www.panasonic.com

*For å bli klassifisert som IP65 må enheten oppfylle følgende krav: 6: Støvtett. Testen gjøres i støvkammer med undertrykk.  5: Beskyttelse mot vannstråle opptil 12,5 l/min (+/- 5%) med munnstykke på 6,3 millimeter innvendig diameter og 2,5-3 meter avstand i 3 minutter, uten ødeleggende virkning.

Powered by Labrador CMS