ENKELT: I motsetning til forgjengeren er nye Lifedge for iPad svært enkelt å montere rundt iPaden.

Forbedret nettbrettdeksel

Vi tester Lifeedge vanntett iPad-deksel

Publisert Sist oppdatert

Nettprett er blitt svært populært å ha med i båten. Ikke bare kan man surfe på nett, brettene er også flotte å bruke som navigasjonshjelp. Ankepunktene for denne bruken har blant annet vært at nettbrettet ikke er vanntett, og dermed ikke passer spesielt bra i båt.

Men det har kloke hoder gjort noe med. Lifedge lanserte nylig siste versjon av sitt vanntette etui for iPad. I 2012 testet vi den forrige versjonen og konkluderte med at dekselet var svært vanskelig å ta av og på, samtidig som det ikke var mulig å bruke alle funksjonene (lading, øreplugger, kamera) mens dekselet var på.

Disse problemene er løst i deres siste versjon, som passer iPad versjon 2,3 og 4. Dekselet består nå av tre deler; et bakstykke et frontdeksel, og en ramme. Det er overraskende enkelt å ta dekselet av og på. Hele jobben er gjort på to-tre minutter. Forrige generasjon Lifedge brukte man fort ti minutter på å krangle på, bevæpnet med medfølgende plastverktøy.

Alle funksjoner tilgjengelig

Videre er det nå mulig å lade nettbrettet selv om dekselet er på. En vanntett port er plassert ved ladeinngangen. Minuset er at når porten er åpen er ikke dekselet lenger helt vanntett. Hodetelefoner kan også brukes, men for å beholde vanntettheten må man kjøpe Lifedges egne hodetelefoner. I motsetning til tidligere versjon ødelegger ikke det nye dekselet muligheten for å ta bilder med iPaden. Dekselet har nemlig et lite hull på baksiden akkurat der kameraet på padda sitter. Dekselet er vanntett ned til en meters dyp. Passer ikke til nye iPad air.

 

Lifedge vanntett iPad-deksel

Kjekt å ha?

Ja

Pris:

1190 kr

Er den verdt prisen?

Ja, om iPaden skal brukes på sjøen

Informasjon:

www.seatronic.no