Volvo Penta i Norge avvikler egen avdeling i Norge

NY AKTØR: Direktør Adam Hamilton lover at Imatech vil ta godt vare på Volvo Pentas kunder og forhandlere i Norge.

Svenske Imatech overtar

Det svenske marine- og industriselskapet Imatech overtar Volvo Pentas virksomhet i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Alle de 5 ansatte i Volvo Penta Norge på Kolbotn er sagt opp og fratrer sine stillinger 1. september. Den norske enheten har vært en del av Volvo Penta i Skandinavia, under svensk hovedadministrasjon.

Stor omorganisering

Men nå skal det omorganiseres og det er det svenske marine- og industriselskapet Imatech, som selv er deleiet av Volvo Penta AB, som overtar all Volvo Pentas marine aktivitet i Norge.

Regionale spydspisser

Det betyr at alle Volvo Pentas forhandlere må forholde seg til en helt ny struktur. Direktør Adam Hamilton i Imatech Marin & Industri AB, sier i en kommentar til Båtmagasinet at det skal etableres et norsk hovedkontor, men den operative virksomheten skal i høy grad skal skje gjennom det etablerte forhandlernettverket. Han forteller at det blir noen regionale spydspisser, uten at han i dag vil ut med hvilke forhandlere som får dedikerte hovedroller i den nye strukturen.

Videreutvikle gode forandlere

-Vi har klare ambisjoner om å videreutvikle fra før gode forhandlere. Vårt selskap har en sterk struktur, som i tillegg til salg, teknisk support, utdanning/skolering, legger stor vekt på den viktige delen; logistikk. Vi er nødt til å ha en høy servicegrad i alle ledd, og det skal vi sørge for, sier Adam Hamilton.

Ledelsen ved Volvo Pentas norske avdeling vil ikke kommentere meldingen og henviser til Volvo Penta i Göteborg for kommentar. Volvo Pentas Global Communication Manager, Jennifer Humphrey, har ikke besvart Båtmagasinets henvendelse.