NYTT FRA SØR: Ibiza boats i Arendal har utviklet en ny bowrider for 2013-sesongen.
NYTT FRA SØR: Ibiza boats i Arendal har utviklet en ny bowrider for 2013-sesongen.

To nye fra Ibiza Boats

Ibiza Boats AS slipper to nyheter under "Sjøen for alle" som starter onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Ibiza Boats AS lanserer i vår to nye modeller basert på samme skrog. Det blir henholdsvis en bowrider og en skjærgårdsjeep på 20 fot, som begge blir prisgunstige.

I følge Helge Duus i Ibiza er 20-foteren basert på en videreutvikling av Ibiza 19/20 Touring-skroget, med justert bunnkonstruksjon og en liten forlengelse. Bowriderversjonen er allerede sjøsatt og testkjørt, og har et nytt og noe strammere design enn det vi kjenner fra før. I utviklingen er det ifølge Duus lagt vekt på å lage en brukervennlig og komfortabel innredning for hele familien.

NYHET Nye Ibiza 20 Sport har fått sentermontert styrekonsoll, med stor solseng forut.

Reintroduserer skjærgårdsjeepen

Allerede i 2004 faset Ibiza ut de siste skjærgårdsjeep-modellen fra programmet, men nå reintroduseres også Sport-serien med Ibiza 20 Sport.

– Det er det enkle, funksjonelle og brukervennlige som senker terskelen for båtbruken og gjør den bekymringsløs som er grunntanken bak nye Ibiza 20 Sport, sier Helge Duus.

– 20 Sport får et nedsenket fordekk med en stor solseng. Likevel er det enkelt å bevege seg på sidene av konsollen og frem over baugen. Under fordekket og inn i den doble førerkonsollen er det kjempestort stuverom. Et nyutviklet kalesjesystem med bøyler og duk som trekkes opp forfra og over konsollen som en sprayhood, er en av løsningene vi er godt fornøyd med. Båten leveres dessuten med vindskjerm i glass slik at vindusviskeren ikke lager riper, noe vi er nær alene om å tilby. Begge modellene er bygget for å ha optimale ytelser med en Suzuki 140-hester på hekken, sier Duus.