ÉN CM: Nyheten Ibiza 801 Sport Cab kan du kjøre uten redningsvest. Den holder mål med én centimeter.

Båtnyhet - et snedig innlegg i vestdebatten

Ibizas Helge Duus har aldri lagt skjul på sin undring over vestgrensen på åtte meter. Hva var da mer naturlig enn å lage en båt bare én centimeter lenger?

Publisert Sist oppdatert

En av årets store båtnyheter i Norge er Ibiza 801 Sport Cab. To grunner til at nyheten fra Arendal trekker publikum på «Båter i sjøen» på Aker Brygge; konseptet er nytt og annerledes til Ibiza å være og båten passerer med ørsmå marginer grensen for vestpåbud. Hadde den vært én centimeter mindre måtte du ha vesten på, men denne sprenger den magiske grensen og du kan trygt vinke til lovens lange arm i bar overkropp.

Tiltro til mine kunder

– Jeg har faktisk så stor tiltro til mine kunder at de selv vet når de skal ta på seg redningsvesten, sier mannen bak den nye båten, sier Helge Duus til Agderposten. Han har aldri lagt skjul på sin smule undring over et vestpåbud som setter grensen ved åtte meter.

Utviklet i stillhet

Utviklingen av den nye konsollbåten, som er utstyrt med en praktisk liten lugar, har foregått i stillhet, men oppmerksomheten lot ikke vente på seg da båten ble «avduket» i Oslo. Med sin 801 har den kreative Duus kastet seg inn i debatten om vestpåbudet på sin egen måte.
– De som kjøper en Ibiza-båt er intelligente mennesker. De vet når de skal ta på seg redningsvesten og når det ikke er nødvendig, sier han til lokalavisen sin i Arendal.

NYTT KONSEPT: Ibiza 801 Sport Cab representerer mye nytt hos Ibiza.