Ingen trønder - men likevel spennende hybridtrawler

Norsk flagg i masta og norsk navn er likevel det eneste norske med «Trondheim 40». Den er tegnet av russeren Max Zhivov for et Amsterdam-basert firma.

Publisert Sist oppdatert

De hevder at det forhandles med et nederlandsk verft for produksjon av det første skroget.  Den 40-fot (12 m) lange hybridtrawleren skal drives av to Deep Blue Torquedo elmotorer, som med to batteripakker skal sørge for seks timers gange.

Dieselelektrisk

Ettersom de fleste langturer varer lenger enn seks timer, er båten utstyrt med to Torquedo dieselaggregater som sørger for både lading og drift av de elektriske motorene

Sammenliknet med ren dieselmotordrift, mener folkene bak prosjektet at hybriddriften vil sørge for 30 prosents lengre rekkevidde, - ca 2.500 n. mil (4 630 km). Med riktig lyddemping, er målet 40 prosent mindre støy. Et mindre motorrom gir mer stueplass.

Stålskrog

«Trondheim 40» har overnattingsplass til seks personer, skal bygges i stål, og skal ifølge produsenten tåle både høye bølger og mye vind og isforhold, men altså: Det letes fortsatt etter investorer.

Kilde: www.trondheimtrawlers.com