MULTI: Pioners 'landgangsfartøy' får flere motoralternativer.
MULTI: Pioners "landgangsfartøy" får flere motoralternativer.

20 nye Pioner-forhandlere

Fra å ha eksklusivt Yamaha på hekke utvider Pioner forhandlernettet sitt. Det betyr at både Honda og Tohatsu er tilbake – sammen med andre motorleverandører.

Publisert Sist oppdatert

Årets Pioner-båter ble vist med motorer fra sin tidligere «hoffleverandør» Kellox og Loxkel på et pressetreff i Drøbak nylig. Den nye Pioner Multi, som nå er satt i produksjon, ble vist med en 50 hesters Tohatsu.  14-foteren Pioner Active med en 20 hesters Tohatsu, mens Pioner Viking var utstyrt med Honda.

Utvider forhandlernettet

- Fortsatt er det de 60 Yamaha-forhandlerne som dominerer, men vi har i tillegg utvidet med 20 nye, hvor forhandlere av andre typer motorer som Honda, Tohatsu, Mercury og Suzuki inngår, sier markedssjef Erling Riise hos produsenten av Pionerbåtene, Cipax AS på Bjørkelangen.

VIKING: Markedssjef Erling Riise i Pioner Viking med 40 hk Honda.(Foto: Ulf Terje Johnsen)
VIKING: Markedssjef Erling Riise i Pioner Viking med 40 hk Honda.(Foto: Ulf Terje Johnsen)


I flere år har Cipax hatt samarbeidsavtale med Yamaha Motor Scandinavia AB og har levert båter gjennom deres forhandlerledd.

-Glad for å være tilbake

-Det skal vi fortsatt gjøre, men har vi altså utvidet nettet ytterligere, blant annet for å gjøre tilgjengelig innen rimelig avstand flere steder i landet, ikke minst innenlands, sier Riise. Det er også flere av Yamaha-forhandlerne som forhandlere flere motormerker, sier Riise.
-Vi legger ikke skjul på at vi etter et mangeårig samarbeid med Cipax er glade for igjen å kunne levere med motorprodukter fra Honda og Tohatsu til den populære båtserien, sier salgssjef Ole Melby i Kellox.

PIONER ACTIVE: Her med 20 hester Tohatsu. (Foto: Ulf Terje Johnsen).
PIONER ACTIVE: Her med 20 hester Tohatsu. (Foto: Ulf Terje Johnsen).