I dag er HK-avgiften borte, og det har vi merket, sier Pål Bustad i Frydenbø Marine

Salget tar av

I dag er avgiften borte. Se hvor mye billigere båtmotorene er blitt.

Publisert Sist oppdatert

I dag, 1. juli er første dag uten den såkalte hestekraftavgiften på båtmotorer. Det vil si at den spesielle avgiften som ble innført for mange år siden og som er spesiell for Norge endelig er borte. Påhengsmotorer over 9 hk er nå blitt 202 kroner mindre avgiftsbelagte pr. hestekraft. Altså vil en 10-hesters påhenger nå ha 2020 kroner mindre i avgifter. En 350 hesters innebordsmotor er fra i dag 70.700 kroner mindre avgiftsbelagt.

Spesiell dag

Vi har opplevd denne merkedagen innen båtbransjen som hektisk, sier markedssjef for båt og motorer hos Frydenbø Marine, Pål Bustad. 

Siden 11. mai hvor det ble kjent at hk avgiften skulle forsvinne 1. juli, har mange forhandlere/kunder valgt å utsette leveringen til 1 juli.  - 

Siden vi har et monteringsverksted som ferdigstiller båt/motor for forhandlerne har det hopet seg godt opp på tomta den siste tiden – nå går det i å levere ut det vi klarer, både når det gjelder komplette båt/motorpakker og ikke minst løse motorer.  Forhandlere har samme situasjon – mange har ventet, og nye båter og motorer leveres til nye båteiere som aldri før, sier Bustad til Båtmagasinet!

Alle prislister er oppdatert og distribuert. På Facebook har vi lagt ut hvor mye billigere en motor blir i forhold til i går: https://www.facebook.com/EvinrudeNorge

Hvordan juli vil bli er selvfølgelig umulig å si, men til tross for at 1. juli her hektisk, kan det kan tyde på at mange har sittet på gjerdet frem til i dag. Forhandlerne har hendene fulle i tiden fremover med leveringer, så budskapet er helt klart: skal du ha ny båt/motor i sommer, så haster det med å få den i bestilling, avslutter Bustad.