FAR OG SØNN: Sam og Pål Herholdt Andersen i Tønsberg er storfornøyd med båtåret 2015. (Foto: Hans Due).
FAR OG SØNN: Sam og Pål Herholdt Andersen i Tønsberg er storfornøyd med båtåret 2015. (Foto: Hans Due).

103-åring lever i beste velgående

Herholdt Andersen AS er båtbedriften som seiler motstrøms. 2015 ligger an til å bli et rekordår.

Publisert Sist oppdatert

Ikke mange i båtbransjen har like lang fartstid som Herholdt Andersen AS i Tønsberg. Fire generasjoner har i 103 år manøvrert gjennom storm og stille.

Mangedoblet omsetning

-Siden finanskrisen har vi mangedoblet omsetningen, sier en fornøyd daglig leder Pål Herholdt til lokalavisen. I tillegg til båtutstyr er bedriften merkeforhandler for Yamaha båtmotorer og båtmerker som Yamarin, Buster og Jeanneau.  I år er det solgt 150 nye båter, og en god del brukt. Pål røper til lokalavisen at snittprisen på båtene nå ligger på 450.000 kroner.  I følge topplisten fra Regnskapstall.no er Tønsbergbedriften blant de få som styrket egenkapitalen fra 2013 og frem til i dag.

Soliditet og kontinuitet

Pål forklarer suksessen med kontinuitet. Herholdt Andersen representerer soliditet i en bransje som gjennom årene har hatt en rekke døgnfluer som har skodd seg på oppgangstidene, men som går over ende i dårlige tider – og som da også slipper unna garantiansvar og reklamasjoner. Båtkundene i dag søker trygghet og er flinke til å planlegge, sier han. Det bestilles gjerne båt på høsten for levering neste vår.

-Det er få som er like solide som oss. Det gjør at vi kan planlegge på lang sikt og gjøre innkjøp på rett tid. Du skal ha ryggrad for å klare alle årstider i båtbransjen, sier han. Selskapet har i dag tre like store eiere. Herholdt Haffner er en passiv eier, mens far Sam og sønnen Pål står for den daglige driften.

Powered by Labrador CMS