FLAGGET TIL TOPPS: Klokken 12 i dag heises flagget som tydelig  bevis på Skartveits popularitet blant båtfolket.
FLAGGET TIL TOPPS: Klokken 12 i dag heises flagget som tydelig bevis på Skartveits popularitet blant båtfolket.

Full fart under Skartveitdagen!

Med fullspekket program arrangeres Skartveitdagen for trettende gang. Og i år tildeles den populære havna på Halsnøy i Ryfylke lesernes gjestehavnpris.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 12 i dag går gjestehavnflagget til topps og prisen overrekkes til driftige Anita Ørnes, som driver både Joker-butikken og havna på Skartveit. Arrangementet åpner klokken 11 i dag, med salgsboder, ulike aktiviteter for store og små, helikopterturer, Elias-båten kommer, og det serveres lokal mat i mange varianter. Og i ettermiddag blir det gratiskonsert med Jesper Jenset, kjent fra Idol.

Vant med god margin

I nominasjonsteksten het det blant annet at: «Havna ligger i Skartveitvågen på Halsnøy i Finnøy kommune. Havna i Ryfylket har stor kapasitet og er de senere årene blitt meget populær. Serviceinnstilt betjening sørger for orden i havna, hvor tilbudet er komplett med både diesel og dagligvarehandel. Servicebygget har alle fasiliteter, inkludert treningsstudio, velværeavdeling og restaurant. I tillegg finner vi en flott tilrettelagt badestrand her.»

Etter å ha vært nominert tre år på rad, og havnet på tredje- og fjerdeplass, gikk Skartveit av med seieren og overlegne 58 prosent av stemmene.

Har du tips til Båtmagasinets reportasjetokt, ring oss gjerne på telefon 930 06 766.