LAST NED - BLI MED: Med Community Edits-funksjonen i Navioncs-appen, kan vanlige båtbrukere nå bidra til å kartlegge bunnforholdene, forteller Hans-Christian Grande i Navionics.
LAST NED - BLI MED: Med Community Edits-funksjonen i Navioncs-appen, kan vanlige båtbrukere nå bidra til å kartlegge bunnforholdene, forteller Hans-Christian Grande i Navionics.

Båtbrukerne kartlegger grunnene

– Sommeren 2014 lanserte Navionics "Kartlegg Grunnene"-kampanjen i Norge som et tiltak for å kartlegge mange av grunnene som ikke er målt opp langs kysten på rekord tid. Med bakgrunn i suksessen fra i fjor, fortsetter vi denne sommeren kampanjen i Norge samt at vi utvider til også å omfatte Sverige, sier Hans-Christian Grande i Navionics.

Publisert Sist oppdatert

– Statens kartverk og Sjöfartsverket, kartverkene i Norge og Sverige, vil motta mange nye grunner kartlagt av Navionics brukere ved hjelp av Community Edits, forklarer Grande.

– Med Navionics Boating g andre Navionics navigasjons-apper kan brukere enkelt legge inn farlige grunner ved bruk av Commuinty Edits For å bidra med dine grunner, åpne appen og gjør følgende:

  • Gå til ”Menu”>”Settings” og sett Community Edits til ”ON”.
  • Trykk i kartet der hvor grunnen skal legges, trykk ”?” og så ”Edit Map”.
  • Legg inn informasjon om grunne.

VIA IPAD ELLER ANDROID: "Kartlegg Grunnene"-kampanjen er basert på registreringer fra vanlige brukere av Navionics navigasjonsapp.

Videre forklarer Grande at brukerne må registrer seg og alle objekter blir registrert med både tid og bruker. Community Edits blir kontinuerlig evaluert av andre i ”samfunnet”. Dette gjør at objekter både kan forbedres og eventuelt rapportert som misbruk til Navionics.

– Alle Community Edits vil umiddelbart vises på alle Navionics apper, og vil være tilgjengelig for kartplottere i løpet av en dag eller to via Freshest Data. All informasjon vil også sendes til Kartverket slik at de kan verifiseres for senere å kunne bli publisert i de offisielle kartene.

– Alle båtbrukere kan bli med å legge inn grunner. Det som kreves er at man laster ned gratisversjonen av Navionics Boating-appen for iPhone, iPad eller Android. Deretter kjøper du ditt kart-område fra en global kart-katalog i appen. Du kan også kjøpe en av appene med kart, Navionics Boating Europe eller Denmark & Greenland. Har du en annen region, eller en eldre app kan du fortsatt delta, forteller Grande.

Info: https://www.navionics.com/en/kartlegg-grunnene-i-norge-og-sverige