NYHET: Greenline 48 lanseres som et miljøvennlig alternativ, men foreløpig er elmotorenes nytteeffekt ganske begrenset.

Ny og større hybridbåt

Her er nye Greenline 48 - med elmotorer og tre lugarer.

Publisert Sist oppdatert

Greenline er synonymt med miljøbåt, og deres 33-foter har fått mye oppmerksomhet rundt om i verden. Senere har det kommet både en 40- og en 70-fots båt fra Greenline og J&J-design. Nå kommer det slovenske verftet med en oppfølger på 49 fot. Denne skulle egentlig få navnet Greenline 46, men den har tydeligvis blitt noe større enn planlagt.

Denne har tredjegenerasjons hybridsystem, som skal være bedre og mer effektivt enn tidligere generasjoner. Greenline 33 og 40 har begge blitt mindre attraktive ettersom de kun har to lugarer. To har blitt til tre i den nye 49-foteren, og den har derfor køyeplass for seks personer. Det er også mulig å bestille Greenline 48 med fire (trangere) lugarer.

EIERLUGAREN forut er romslig med flere vinduer og koøyer for å skape det lyst og trivelig.

Kun 20NM

Båten leveres med to Volvo penta D3 eller D4-motorer. Med to D4-maskiner på totalt 600 hk er toppfarta 20 knop. Det er også mulig å bestille båten med to QSB-motorer på 380 hk. Da er toppfarta 23 knop. Greenline 48 har totalt fire motorer. To el- og to dieselmotorer. De to elmotorene yter 14kW (19hk) hver og gir båten en fart på seks knop. Marsjhastighet med miljømotorene er fire knop. Distansen man kan seile med elmotor er fortsatt ganske begrenset. 20 nautiske mil  (37 kilometer) er nok til at dieselmotorene må fyres opp for å lade batteriene.

Med dieselmotorene i gang har båten en rekkevidde på 1000 nautiske mil. Med andre ord er det tilsynelatende store skritt som må tas før el-motoren leverer noe i nærheten av hva dieselmotoren gjør på sjøen.


UTSYN: Det er lagt stor vekt på best mulig utsyn fra både salong og førerposisjon.

I likhet med de andre Greenline-modellene har 48 brede sidedekk og rett baug. Denne modellen har i tillegg fått flybridge med sosial sittegruppe, solseng og styreposisjon. Prisen er enda ikke klar.

 

Norsk importør er Kragstad AS

 

Fakta

CE-kategori: B

Produksjonsland: Slovenia

Lengde (meter): 14.99

Bredde (meter): 4.80

Lengde (fot): 49.00

Vekt (kg): 13800

Dyptgaende (meter): 1.00

Drivstoff (liter): 1500

Max. antall personer: 12

Motoreffekt fra (hk): 440.00

Motoreffekt til (hk): 760.00

Opplysninger: www.kragstad.no