M/S Diana i Borenshults sluser

Sesongåpning for Göta kanal

En av de mest populære kanalreiser er gjennom Göta kanal. I år med flere nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Göta kanal, som gjør at man kan seile på egen kjøl fra Göteborg og gjennom hele Sverige til Stockholm/Østersjøen, har åpnet for sesongen. I våres ble en del av kanalen mellom Mem og Norsholm rammet av jordskred, men nå er dette ryddet opp igjen, og det er farbar kanal hele veien. I Borensbergs gjestehavn har man gjennomført en millionutbygging. Vandring langs kanalen, opplevelser for barnefamilier og Göta kanal-appen på flere språk er nyheter i år, sier Göta kanalbolag i en pressemelding.

 Hele kanalsystemet har vært under oppussing i vinter. Blant annet er det byttet mange sluseporter og laget nye ventebrygger ved flere av slusene. I år innfører man også et nytt og forenklet bookingsystem for kjøp av billetter online hvor man også kan kjøpe billett til Trollhättekanal som går fra Göteborg og opp til Vänern. Da får man altså billett for hele strekket fra Göteborg til Stockholm.

Kanalbolaget har investert 15 millioner kroner i ny gjestehavn i Borensberg. Da har de forvandlet et vakkert gammelt magasin til et toppmoderne serviceanlegg samt kafé, butikk og turistkontor. Der blir det også parkering for bobiler. Hele anlegget åpner i midten av juni.

Les mer på www.gotakanal.se