FANTASTISK: Espen Aalrud i Marex jubler over enda en prestisjetung pris. Lørdag kveld ble Marex 320 ACC kåret til «Powerboat of the Year» på båtmessen i Düsseldorf.
FANTASTISK: Espen Aalrud i Marex jubler over enda en prestisjetung pris. Lørdag kveld ble Marex 320 ACC kåret til «Powerboat of the Year» på båtmessen i Düsseldorf.

Marex kapret enda en pris

Bare få dager etter at Marex 320 ACC gikk til topps under kåringen av årets båt under London Boat show, kapret den norske båtbyggeren også den prestisjetunge prisen «Powerboat of the year» i Düsseldorf lørdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

-En deilig bekreftelse på at det vi gjør er riktig, sier daglig leder Espen Aalrud i Marex til Båtmagasinet, etter at seieren var et faktum lørdag kveld. Vi satser kontinuerlig på målrettet produktutvikling. Med suksessen som lanseringen av Marex 370 Aft førte til, ble vi inspirert til å utvikle konseptet videre.  Resultatet ble Marex 320 ACC- en fremtidens familiebåt, med separate lugarer, ikke minst med den romslige akterkabinen, sier Aalrud som legger til at prisene er en stor inspirasjon til videre produktutvikling.

Inspirerende for norsk båtindustri er også prisen som Goldfish mottok for sin 50 Ocean. Goldfish utviklet sin heftige 50-fots kraftplugg, den største som Son-selskapet noen sinne har bygget, for å møte utfordringer fra anerkjente ekstrembåtbyggere i Europa og USA. Båten gjør 60 knop, koster seks millioner, og har et heftig steppet skrog med 22 graders V-bunn.

GOLDFISH 50 OCEAN vant sin klasse i Powerboat of the year.

Powerboat of the year er en pris som deles ut av en jury bestående av seks ledende båtblader i Europa, samt norske Båtliv, som for tiden har sin avtroppende redaktør Frode Pedersen som jurymedlem. Pedersen har for øvrig meldt overgang til Redningsselskapets Trygg på sjøen.