Bedre tilbud i nord

60 PLASSER: Den nye gjestehavna i Tromsø har stor kapasitet.
60 PLASSER: Den nye gjestehavna i Tromsø har stor kapasitet.

Tromsø får ny sentrumshavn

En investering på 12 millioner kroner har gitt en helt ny havn med 60 nye båtplasser og en bryggepromenade i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Innen 1. juli skal hele anlegget i Tromsø stå klart, med et totalmål på 90 x 50 meter og en flytende promenade langs kaien. Prosjektet, som har en kostnadsramme på 12 millioner kroner, har gitt rundt 60 båtplasser med ti meter lange utriggere. Bryggene og den tilhørende, flytende bryggepromenaden som til nå er lagt ut er allerede tatt i bruk, forteller havnedirektør i Tromsø Havn, Halvar Pettersen.
– Vi har tilrettelagt og samlet midler for dette prosjektet over langt tid. Vi er godt fornøyde med hvordan dette har utviklet seg og ser nå frem til å ta hele anlegget i bruk i sommer, sier havnedirektøren.
– Havna ligger beskyttet, så værmessig er det ikke noen store utfordringer der den ligger. Vi har likevel vært opptatt av at dette skal være et bryggeanlegg som er praktisk i bruk og som tåler store påkjenninger over lengre tid, sier Pettersen.
NOFI AS, som er ansvarlig for utbyggingen, har brukt Haugesundbedriften Wee Marine sine utriggere og glidesystemer til den nye havna. Daglig leder i Wee Marine, Åge Wee, var nylig i Tromsø for å inspisere bryggeanlegget.
– Dette er et veldig spennende prosjekt å levere til, og jeg mener havna i Tromsø virker svært vellykket. Vi har aldri tidligere levert så lange glidesystemer, da det er store tidevannsforskjeller her nord i forhold til Øst- og Vestlandet, sier Åge Wee.

(Pressemelding)