Kystverket har valgt de 100 skjærene som skal merkes i 2016.

Her er skjærene

Kystverket ba publikum om å melde fra om skjær som burde merkes. Nå er de 100 skjærene som Kystverket har plukket ut offentliggjort.

Publisert Sist oppdatert

Det var tidligere i år at Kystverket og Gjesidigestiftelsen lanserte Merk-et-skjær-kampanjen. Her kunne publikum gå inn på Kystverkets kart og markere umerkede skjær som ligger utsatt til for fritidsbåtfolket. Nesten 1500 tips til skjær som bør merkes kom inn til kampanjen ”Merk skjæret”. I løpet av 2016 blir altså de 100 som Kystverket har plukket ut merket. Samtidig blir alle de 1500 tipsene markert på elektroniske kart og nye papirkart. 
 

– Vi er veldig takknemlige for det store engasjementet og alle tipsene som kom inn.  Ideelt skulle vi gjerne merket alle farlige skjær. De 100 som nå er prioritert er imidlertid noen av de som vurderes som farligste langs norskekysten, sier Veslemøy Rue Barkenes, leder for nasjonale prosjekter i Gjensidigestiftelsen i en pressemelding fra Kystverket.

Krevende prioritering

– Vi har gjort en grundig analyse av samtlige tips som er kommet inn, og vi sitter nå igjen med en liste på 100 skjær som skal merkes, sier koordinator Thor Messel i Kystverket.

– Antallet tips om det respektive skjæret, trafikkgrunnlaget i området og rapporterte hendelser er blant kriteriene som er vurdert, sier han videre.

Her kan du se alle skjærenes posisjoner i kartet.