Garmin quatix lar deg styre din Garmin autopilot rett fra håndleddet.
Garmin quatix lar deg styre din Garmin autopilot rett fra håndleddet.

Styr båten med klokka

Dette er Garmin Quatrix - klokka som lar deg betjene autopiloten trådløst fra håndleddet.

Publisert Sist oppdatert

Garmin, verdens ledende GPS-produsent, lanserer quatix™, sin første GPS klokke designet for lidenskapelige motorbåt og seilbåtbrukere. Quatix kombinerer de viktigste maritime funksjonene og gir brukeren både omfattende navigasjon og seilingsfunksjoner integrert med Garmins industriledende GPS teknologi og brukervennlighet.

Quatix gir mannskapet friheten til å nyte livet på sjøen mens de har den viktigste informasjonen om båten rett på håndleddet.

”Quatix kombinerer de mest fundamentale og kritiske maritime data med en rekke funksjoner aldri tidligere vist på en klokke laget for bruk på båt”, forteller Dan Bartel, Garmins visepresident for globalt salg. ”I tillegg til Garmins enkle brukergrensesnitt og trådløs integrasjon med eksisterende Garmin maritime produkter, er quatix et stilfullt hjelpemiddel for alle som ferdes på sjøen.

Avanserte regattafunksjoner
Quatix klokken kombinerer avanserte regattafunksjoner for å kunne gi deg den lille ekstra fordelen som kan være avgjørende i en viktig regatta. Quatix kan på en enkel måte sette opp en startlinje mellom to GPS veipunkter. Den kombinerer så startlinjen med et innebygd nedtellingsur for å kalkulere både avstand til linjen så vel som ønsket hastighet og tid igjen til start. Dette gir deg mulighet til å krysse startlinjen med maksimal hastighet til korrekt starttid. Straks starten har gått vil klokken stille seg om til funksjon for slagvinkelsassistanse og indikerer om du vil seile på en header eller lifter basert på optimal slagvinkel, som gir en mer effektiv og kontrollert seilingsopplevelse.

All informasjon på håndleddet
I motsetning til andre maritime klokker er quatix den eneste klokken tilgjengelig som inneholder de viktigste maritime funksjoner integrert i en enhet. Mannskapet kan stole på quatix og få opp en mengde maritim informasjon som tidevannsinformasjon, COG, SOG, WMG sammen med alarmer for hastighet og ankervakt. Quatix er også utstyr med ABC sensorer (høydemåler, barometer og kompass) som gir sanntids informasjon om omgivelsene. Med innebygd barometer kan du forutse værforandringer slik at du kan unngå dårlige værforhold. Med 3-akset kompass kan brukeren finne retninger enten man er i bevegelse eller ikke.

Føl tryggheten til enhver tid
I tillegg til å få tilgang til viktige maritime data kan quatix hjelpe brukeren til bedre trygghet. Med den integrerte MOB funksjonen (mann overbord) kan klokken automatisk aktivere MOB alarm på en Garmin kartplotter. Dette gir kapteinen mulighet til å få umiddelbar informasjon om en av mannskapet utstyrt med quatix faller over bord. Er båten utstyrt med Garmin autopilot kan kartplotteren aktivisere autopiloten for å styre tilbake til den siste kjente posisjonen.

Bygd for å tåle ekstreme forhold
For å kunne tåle de tøffeste påkjenninger har quatix blitt bygd i robuste materialer med et mineral-glass for å være ripesikkert. Denne lettvektsklokken har fått en stor LCD-skjerm med LED bakgrunnsbelysning og polyurethane reim, som gir maksimal fleksibilitet og holdbarhet. Quatix er vanntett ned til 50 meter og har lang batteritid på opp til 6 uker i klokkemodus og 16 timer i GPS-modus. Tradisjonelle klokkefunksjoner inkluderer alarmer, ringetone, forskjellige vibrasjonsvarsler, timer, stoppeklokke og verdensklokke med mulighet til å se flere tidssoner.

Trådløs tilkobling over hele båten
Quatix gir også mulighet for trådløs tilkobling til både BlueChart® Mobile og HomePort™ som gir brukeren mulighet til å overføre veipunkter, ruter og spor via ANT™. Quatix gir deg også mulighet til å styre båten trådløst. Hvis båten er utstyrt med Garmin autopilotsystem kan man trådløst koble Quatix til GHC-10 kontrollpanel ved styreposisjonen og få kontroll over piloten.

Garmins maritime forretningssegment er ledende tilbyder av navigasjon og kommunikasjonsutstyr til forhandlere og OEM markedet. Garmins portefølje inkluderer bransjens mest sofistikerte range kartplottere og multifunksjons berøringsskjermer, ekkolodd, high-definition radar, autopiloter og andre produkter og tjenester som er kjent for innovasjon, pålitelighet og enkel bruk.