MUSIKK I BÅTEN: Med blåtannintegrering kan musikken spilles trådløst i to soner. Øverst på bildet er fjernkontrollen som kan kjøpes som ekstrautstyr.
MUSIKK I BÅTEN: Med blåtannintegrering kan musikken spilles trådløst i to soner. Øverst på bildet er fjernkontrollen som kan kjøpes som ekstrautstyr.

Spill musikk via blåtann

Nå slipper du å ta telefonen ut av lomma for å spille musikk i båten

Publisert Sist oppdatert

Meteor 300 er et nytt system fra Garmin som lar deg spille musikken trådløst i båten, via blåtann.

Systemet består av en såkalt blackbox, som har innebygget blåtann-tilkobling, og samtidig er en forsterker med fire kanaler. Om det kobles til fire høytalere vil disse deles opp i to soner, slik at musikken kan spilles i begge, eller bare en av sonene.

Les også: DAB-radio til båtbruk

-Dette er fint om man for eksempel har en styrhusbåt, og kun vil spille musikk på akterdekket, sier Christer Skaug, markedsansvarlig for marineproduktene hos Garmin Norge.

Med fjernkontroll

Systemet er integrert i NMEA2000-nettverket, slik at musikken kan styres fra kartplotteren. Det er også mulig å kjøpe en fjernkontroll med display som viser hvilken musikk som spilles. Denne kan i tillegg vise NMEA2000-data som vindretning, dybde, vanntemperatur osv.

Ekstrautstyr er også en vanntett dockinstasjon der du kan legge fra deg telefonen, og samtidig lade den.

-Egentlig trenger du ikke hverken dokingstasjon eller fjernkontroll, da musikken kan styres fra plotteren eller telefonen, sier Skaug.


FRA PLOTTEREN: Med Meteor 300 får plotteren en egen meny for musikkspilling.

Garmin Meteor 300 er kompatibel med GPSMAP 500 og 700 serien, og GPSMAP 6000 og 7000 serien ved lansering. Andre produkter vil bli kompatible ved senere programvareoppdateringer.

-Med en kompatibel plotter, har man full kontroll over spillelister, volumstyring, soner osv. direkte på plotterskjermen, sier Skaug.

Garmin lanserte en rekke nyheter under åpningen av utstyrsmessa METS i Amsterdam. Blant annet kom produsenten med to nye kombiplottere.

Mer info:

www.garmin.no