Nye Gamin-instrumenter

De nye Garmin-instumentene er mer lyssterke enn tidligere. Samtidig har de fått forbedret nattmodus.

Publisert Sist oppdatert

Garmin, verdens ledende GPS-produsent, introduserer GMI 20 multiinstrument og GHC 20 autopilotdisplay. GMI 20 og GHC 20 er utviklet med større og bedre skjermer, er enklere å betjene og inneholder mer informasjon enn tidligere modeller.

GMI 20 har en 4” fargeskjerm, som kan vise alt fra dybde, fart, vinddata, motordata til over 100 marine- og fartøyspesifikke parametre, basert på brukerens ønsker. GMI 20 er en direkte etterfølger til den populære GMI 10, men nå med enda flere funksjoner, og muligheten til å vise mer informasjon på et større og mer lyssterkt display.

GHC 20 kommer med den samme skjermen som GMI 20, og er designet for å vise, samt å styre autopiloten. GHC 20 er kompatibel med alle eksisterende Garmin autopiloter, og vil være et alternativ til GHC 10 på nye GHP 10, 12 og 20 autopilotpakker. GHC 20 kan styres via trådløs fjernkontroll og den nye Garmin quatix marineklokken.

Garmin quatix lar deg styre din Garmin autopilot rett fra håndleddet.
Garmin quatix lar deg styre din Garmin autopilot rett fra håndleddet.

GMI 20 og GHC 20 kommer med et oppdatert brukergrensesnitt, med menyer og visninger som matcher visninger på Garmin’s nye GPSmap 8000 serie.
Begge modellene kommer med mulighet for både flush- og flatmontering, slik at også det estetiske matcher GPSmap 8000 seriens glass cockpit utseende.

Bedre nattmodus

Nattvisningen på GMI 20 og GHC 20 er blitt betydelig forbedret sammenlignet med tidligere modeller, og kommer med muligheten til å velge mellom rød/sort, grønn/sort eller tradisjonell nattvisning. I tillegg kommer GMI 20 og GHC 20 med LED bakgrunnsbelysning, som gir muligheten til å dimme skjermen lenger ned, samtidig som den er mer lyssterk i dagslys. Med en høyere kontrast og en enda bedre innsynsvinkel, har også dagslysvisningen blitt ytterligere forbedret.

En ny funksjon på GMI 20 er “auto-scroll”. Med denne funksjonen kan man sette opp hvor fort sidene skal rullere, uten at man trenger å trykke på noen knapper. Skjermbildet kan settes opp helt etter brukerens ønsker mht tidsintervall og antall funksjoner som vises per bilde, noe som muliggjør flere plasseringsvalg, og tilgang på informasjon fra lenger distanse, som for eksempel ved mastemontering.

GMI 20 og GHC 20 er ventet å komme på lager i begynnelsen av juli. Prisen er foreløpig ikke fastsatt.