Garmin GPSmap 721xs har innebygget ekkoloddmodul, Wi-Fi og bluetooth. Nyheten kommer på markedet i første kvartal neste år.
Garmin GPSmap 721xs har innebygget ekkoloddmodul, Wi-Fi og bluetooth. Nyheten kommer på markedet i første kvartal neste år.

Endelig multitouch

Garmin lytter til markedet, og introduserer sin første kartplotter med multitouch - kjent fra iPhone.

Publisert Sist oppdatert

Se bilder av alle de nye produktene nederst i saken.

Garmin GPSmap 721 og 721xs heter de to nye kartplotterne fra Garmin. Forskjellen på de to er at xs-modellen har innebygget ekkolodd, noe den rimeligere 721 mangler. 721 og 721xs erstatter suksessplotteren Garmin GPSmap 720, som i mange år har vært daycruisereierens favoritt.

Plotternyheten ble introdusert under den store utstyrsmessa METS i Amsterdam. Men kjedelig nok var det ikke lys i displayene til Garmin. Men vi ble lovet at plotterne skal være klare til mars 2013.

Det mest oppsiktsvekkende med de nye kartplotterne er muligheten for multouch, altså at man kan betjene skjermen med mer enn en finger. Knipebevegelsen, som først ble introdusert med Apples iPhone, har endelig nådd kartplotterprodusentene. Samme funksjon har også japanske Furuno på sin siste modell, men den stiller i en helt annen prisklasse. Det skal også nevnes at italienske Lorenz allerede har multitouch på sin helt nye EON8. Den vil komme for salg gjennom Seatronic på nyåret

Videre har Garmin 721 innebygget Wi-Fi og bluetooth for å kunne kommunisere trådløst med Garmins nye iPad-app, som gjør at du kan betjene plotteren fra iPaden, i tillegg til at den gir deg et ekstra display - til for eksempel lugaren eller flybridgen.

Utsalgsprisen er satt til 1449 euro pluss moms for 721, mens xs-versjonen vil koste hundre euro mer.

Garmin har flere nyheter for 2013. I tillegg til de nye 7-tommerne skal produsenten komme med en ny femtommer, og et kombiinstrument med plotter og ekkolodd for fiskeentusiasten som ikke har behov for radar, AIS og motordata på skjermen. Echomap70s-loddet får en utsalgspris på 1099 euro pluss moms.

www.garmin.no