SKYTER FART: Nordkapp Boats blir tilført markedskraft med Frydenbø Marine som ny hovedeier.

Nordkapp Boats skifter eier

Frydenbø Marine og Nordkapp Boats har siden 2001 hatt et fruktbart samarbeid om produksjon og distribusjon av båt- og motor i Skandinavia. Nå rigger de seg for fremtiden med Frydenbø Marine som ny hovedeier.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fredag ettermiddag sier konsernsjef Tor Christian Bringedal at oppkjøpet vil gi betydelige synergier og et solid grunnlag for å skape en sterkere og synlig aktør i bransjen.

-Vi har gjennom de siste årene hatt strategiske samtaler med Nordkapp om hvordan vi kan løfte hverandre ytterligere. Derfor var et naturlig neste steg å gå inn i eiersiden hos Nordkapp, og en ønsket utvikling for begge parter, sier konsernsjefen i Frydenbø Group.

Omfatter også fabrikkene

Kjøpet inkluderer fabrikken Mirage i Polen, hvor Nordkapp- og Sting-båtene produseres. Med sine 250 ansatte er de en av de ledende båtprodusentene i Polen.
Selskapene hadde samlet en omsetning på ca. 500 millioner i 2018. Frydenbø vil sitte med en eierandel på 80% i Nordkapp Boats AS etter oppkjøpet. «Mr. Nordkapp», Ronny Antonsen vil eie de resterende 20% gjennom selskapet Nordkapp Invest AS.

Store ambisjoner

NORDKAPP: Nye modeller og større internasjonal satsing hos Nordkapp. Frydenbø Marine går inn som hovedeier.

-Takket være gode relasjoner i markedet og solid produktutvikling har vi hatt en betydelig vekst de siste årene. Vi har fortsatt ambisjoner og planer for nye båtmodeller og har derfor evaluert ulike fremtidsbilder som kan ta Nordkapp Boats AS videre. Etter flere år i tett samarbeid med Frydenbø, føler vi oss sikre på at de vil gi Nordkapp det ønskede løftet vi trenger for å styrke posisjonen i fremtiden, sier Ronny Antonsen i pressemeldingen.

Alle ansatte i Nordkapp og Frydenbø ble orientert om avtalen torsdag 3ettermiddag.

Ut i verden

-Frydenbø har lang erfaring innen den internasjonale maritime bransjen. Ambisjonen er å styrke vår posisjon med Evinrude, Nordkapp og Sting i Skandinavia, og investere i en videreutvikling av vår marine virksomhet både nasjonalt og internasjonalt, sier konsernsjef Bringedal.

Endelig gjennomføring av oppkjøpet forventes i løpet av 1. kvartal 2019, heter det i pressemeldingen.