Foto: Joyce Christine Andersen

Stygg krasj i finaleheatet

Folkefesten i Tønsberg i helgen kunne fått en tragisk utgang. I finaleheatet i VM-runden var hovedpersonen selv, Frode Sundsdal, involvert i en meget stygg krasj. Propellen fra en konkurrentbåt boret seg inn bare få centimeter fra Frodes hode.

Publisert Sist oppdatert
RETT VED HODET: Propellen på konkurrentbåten boret seg inn rett ved Frode Sundsdals hode. Foto: Joyce Christine Andersen

Folkefest og stor stemning under årets VM-runde i F-2 i Tønsberg i helgen. Jubelen sto også i taket da mannen bak det spektakulære arrangementet, Frode Sundsdal i egen person, tok seg til finalen i sin knallgule båt. Det ble en finale langt mer dramatisk enn aktører og publikum hadde håpet på. Hovedpersonen selv var tidlig i løpet involvert i en meget stygg krasj.

Et under

-Et under at jeg overlevde det der, sa en mørbanket båtfører etter en legesjekk. Han klaget over ryggsmerter. Frode hadde en grei start i finaleheatet og var på vei til første bøye da konkurrenten i sporet på utsiden av ham kjørte på ham bakfra. Frodes båt surret i lufta. Dermed var «løypa» blokkert for båten bak fra Team Abu Dhabi som ikke hadde mulighet til å unngå et kraftig sammenstøt.

Rett ved Frodes hode

I en video på sin facebookside sier Frode at han fant en del fra Team Abu Dhabi-båten bare få centimeter fra hodet sitt etter krasjet. Bildene viser stedet der propellen boret seg inn i Frodes båt
-

Takk til Guido Cappellini-for at du bygde den tryggeste båten. I dag reddet det livet mitt da Team Abu Dhabi sjåfør Rashed Alqamzii spiddet meg etter Ferdinand Zandbergen fucka det opp, og slo meg fra innsiden, skriver han på Facebook.

Norsk overraskelse

Det var italienske Alberto Comparato som dro i havn seieren, men meget overraskende og gledelig var det det norske talentet Thomas Munthe Kaas som tok en imponerende 2. plass, fulgt av russiske Konstantin Ustinov på tredje.