GJESTEHAVN: Tønsberg gjestehavn er i ferd med å fylles opp av skuelystne båtfolk. I helgen blir det båtrace for alle pengene. Foto: Amund Rich. Løken.

Klappet og klart for VM-runde i Tønsberg

Båtfolket er i ferd med å strømme til Tønsberg. Det er temmelig fullt i gjestehavnen allerede, men båtfolket har en spesiell evne til å hjelpe hverandre, så plass blir det også til båter som kommer ut over dagen og kvelden. Det er ventet totalt mellom 30 og 50.000 mennesker til Vestfolds båtby nummer én denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Båtmagasinet har fått flere henvendelser fra folk som har tenkt seg til Tønsberg med båt i helgen, og de fleste spør om det mulig å ta seg inn til gjestehavna gjennom kanalen.

Arrangøren sier til Båtmagasinet at det ikke er noen ting i veien for at båtfolket følger racet langs banen, men det er viktig at alle forholder seg til henvisninger fra arrangørbåtene som bærer blått flagg, sier presseansvarlig Joyce Christine Andersen. Det eneste man skal passe på er tidspunktene for åpning av kanalbroen. Noen åpninger er innstilt som følge av racet. Broen åpner seg ikke fredag 31. juli kl. 18.00, lørdag 1. august kl. 14.00 og 18.00 og søndag 2. august kl. 16.00. Hun understreker at det er viktig at båtfolket følger anvisningene fra arrangørbåtene med blå flagg.

FØLG ANVISNINGER: Følg instrukser fra skilt og arrangørbåter med blått flagg.

Det vil ikke bli anledning til å legge seg på utsiden av moloen i gjestehavnen på grunn av racet. Dager med race er det heller ikke anledning til å ligge langs bryggene i Tønsberg, men her er det åpent for nattfortøyning.

"Alt under kontroll"

-Alt under kontroll, sier en lett stresset VM-admiral Frode Sundsdal tik Båtmagasinet i hektiske morgentimer fredag. Her er Frode sammen med sponsorsjef Kurt H. Zeiner som er meget fornøyd med det lokale næringslivs oppslutning om gigantarrangementet. Alt ligger til rette for en spektakulær VM-runde i Formel 2 og nye forsøk på å slå fartsrekorden på 188 km/t. Sannsynligvis får vi også se Frode Sundsdal på startstreken når det skal jaktes på fartsrekord.

RETT FØR: Stille før stormen i Tønsberg i formiddagstimene i dag. Det er ventet mellom 30 og 50.000 mennesker til VM-racet. Foto: Amund Rich. Løken.

Publikumsvennlig race

Fredag skal det også kjøres et publikumsvennlig Match-race på en spektakulær kortbane der to og to kjører mot hverandre etter utklassingsprinsippet. Til slutt blir det en frisk finale mellom de to beste.
Selve VM-runden finner sted med inneledende runder lørdag og finale søndag. Det er svensken Pierre Lundin som så langt i år leder VM år, fulgt av tyskeren Nick Bisterfeld og Matt Palfreyman fra England. Nevnte Rupp Temper ligger på en foreløpig åttende plass, mens Mette B. Bjerknes er på en god 13. plass. Pål Virik Nilsen er i angrepsposisjon fra en 16. plass, tett fulgt av Tobias Munthe-Kaas på 18. plass. Mye kan endre seg etter helges heat i Tønsberg.

VM-RUNDE: Det blir fart og spenning hele helgen i gjennom i Tønsberg.