Norgespremiere neste måned

Walkaround med køyeplass til fire

Under båtmessa "Båter i sjøen" som starter 6.september i Sandvika kan du stifte nærmere bekjentskap med denne svenskproduserte norgesnyheten.

Publisert Sist oppdatert

 

Det er Forbina 850 som er utgangspunktet for WestBoat 28. Küngshavn-firmaet  kjøpte formen til Forbinaen etter at sistnevnte valgte å gå i en annen retning.

 
-Båten er betydelig oppgradert med nye løsninger. Blant annet er hele innredingsløsningen på uteplassen gjort på en ny måte, sier den norske importøren Kristian Hansen ved Høvik Marine.

Han selger fra før av Forbina-båter og skal også vise frem nyheten Forbina 42 fly. Vi har tidligere testet Forbina 36 CC. Testen kan du lese her.


ENKEL LAYOUT: Båten har mye åpent dekksareal for størst mulig bevegelsesfrihet.

Køyeplass til fire

Båten er en walkaround der det er lagt vekt på enkel adkomst. Her er alt på ett plan bortsett fra lugaren som er et trinn ned under konsollen. Her er det stor salong med senkbart bord som kan gjøres om til dobbeltkøye. Det er også blitt plass til et separat toalettrom. En stikklugar midtskips gir båten totalt fire køyeplasser.  


STIKKLUGAR: Under trappa ned til lugaren finnes ei romslig køye for to personer.

Under motorromsluka finner vi en Volvo penta D4 dieselmotor på 225 hk. Den får båten opp i en toppfart på rundt 30 knop. Det er mulig å få båten levert med VP D4 260. Da er toppfarta rundt 36 knop

 

- Denne båten bør virkelig ses, sier Hansen, som stiller ut både Westplast 28 og Forbina 42 på messa.

 

Fakta

CE-kategori: B

Produksjonsland: Sverige

Lengde (meter): 8.50

Bredde (meter): 2.85

Vekt (kg): 2700

Dyptgaende (meter): 0.90

Drivstoff (liter): 250

Motoreffekt fra (hk): 225.00

Motoreffekt til (hk): 260.00

Opplysninger: http://www.westboat.se