HØYREIST: Grandezza 40 Fly er blitt en høyreist og pen 40-foter med flybridge.

Premiereklart flaggskip

Dette er nye Grandezza 40 Fly, som snart skal vises i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Grandezzaz

største båt ble først vist frem under båtmessa Vene i Helsingfors i februar. Båten får sin norgespremiere under båtmessa Dra til sjøs i Bergen 25.-27. april.

Den solide farkosten på 40 fot er bygget på samme skrog som

coupébåten

39 CA. Er du på jakt etter en mindre båt med samme design, kan Grandezza 27 være verdt en titt.

740 hk

Første båt som kommer til landet har to Volvo Penta D6-maskiner. Hver av dem på 370 hk. Det skal gi en toppfart på rundt 38 knop i følge Åkra bilimport som forhandler det finske merket i Norge. På Grandezzas hjemmesider er toppfarten oppgitt til 35 knop. Minste motoralternativ er to ganger D4 på totalt 600 hk.

To lugarer

FØRERPLASSEN: Førerkonsollen er ryddig lagt opp med flere multifunksjonsdisplayer fremfor mange klokkeinstrumenter.

Grandezza 40 Fly har to svært romslige lugarer, en forut og en midtskips. Lugaren midtskips går i hele båtens bredde, er forsynt med store vinduer på begge sider av skroget, slik at det blir lyst og trivelig under dekk. I tillegg til dobbeltkøya er det i denne lugaren en sofa, som også kan fungere som en ekstra køye ved behov.

En god del utstyr, som kartplotter, radio, kjøleskap, kokeapparat, baugthuster og wetbar, er inkludert i standardutstyret. Men skal man ha en båt rustet for langtur må man imidlertid sette noen kryss i ekstrautstyrslista.  Radar, autopilot, ankervinsj, og grill på flybridge er blant utstyret som bør vurderes. Prislappen for bra utstyrt båt begynner på 3,8 millioner kroner.

SALONGEN: På babord side har båten en lekker skinnsalong der man kan se TV under middagen, dersom det skulle ønskes.

Se video:

Mer info:

www.grandezza.fi