Enklere enn du tror

Det eneste som er bomsikkert om tape-dekor på båter, er ikke om den må skiftes, eller fikses en dag, men når. Å fjerne tapen, fikser du selv. Varmepistol, vindusskrape og spray som fjerner limet, er nøklene.

Publisert Sist oppdatert

Varmepistol til å myke opp tapen og limet bak er ofte nødvendig, men det går også bra å skrape/høvle bort tapen kald. Du må bare prøve deg fram forsiktig for å finne den rette angrepsvinkelen med skrapa. 

    Det er også lurt å bruke et et bryne og runde hjørnene på den utskiftbare kniven i skrapa. Det er som regel hjørnene som graver seg ned, og setter merker i gel-coaten. Her har jeg brukt en skrape som er beregnet på å skrape ren keramiske komfyrtopper. Den har passe bredde, etter min smak, men denne typer skraper/vindusskraper med utskiftbare blader, er handelsvare.

    Uansett om du fjerner tapen med eller uten varme, vil det sitte igjen limrester. De fjerner du enkelt med for eksempel en av sprayene på bildet. Begge er bra, men Biltema sin "Label off", er både bra og rimelig. Limfjerningsmidler er som regel citrus-baserte, så et Google søk på «Citrus-spray», er bankers.